Monday, 18 November, 2024

Τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα

Μπορεί να είναι σχεδόν απίθανο για έναν καταναλωτή να μπορέσει να καταλάβει δια γυμνού οφθαλμού

αν τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζει έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, όμως σήμερα, ολοένα και περισσότεροι είναι πιο υποψιασμένοι εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών.

Πρόσφατα, το Environmental Working Group (EWG) έφερε στο φως τη λίστα με τα πιο επιβαρυμένα από χημικά τρόφιμα για το έτος 2016.

Τα στοιχεία προέκυψαν από μελέτη, κατά τη οποία εξετάστηκαν 6.953 δείγματα τροφίμων, από το αρμόδιο Tμήμα Γεωργίας των ΗΠΑ. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, τα 3/4 περιείχαν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.

Κι αν νομίζετε πως με ένα καλό πλύσιμο ή και με το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών είστε “καλυμμένοι” κάνετε λάθος.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης του EWG, εντοπίστηκαν 146 διαφορετικά χημικά σε φρούτα και λαχανικά, που επέμειναν ακόμη και μετά το καλό πλύσιμο και το ξεφλούδισμα.

Τα 12 πιο επιβαρυμένα από χημικά φρούτα και λαχανικά για το 2016

  1. Φράουλες
  2. Μήλα
  3. Νεκταρίνια
  4. Ροδάκινα
  5. Σέλερι
  6. Σταφύλια
  7. Κεράσια
  8. Σπανάκι
  9. Ντομάτες
  10. Πιπεριές
  11. Ντοματίνια
  12. Αγγούρια

Ωστόσο, τα περισσότερα φυτοφάρμακα, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα που εξετάστηκαν και σύμφωνα με το βάρος της, είχε η μέση πατάτα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου