Tuesday, 19 November, 2024

Το σταφύλι προσφέρει μακροζωία!

Eίναι ένα φρούτο που δρα ενάντια στη δημιουργία ελεύθερων ριζών και η κατανάλωσή του έχει πολλές θετικές επιδράσεις στην υγεία

όπως:
– Βοηθά στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς
– Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και
– Αναζωογονεί την επιδερμίδα
1. Το σταφύλι περιέχει μια πολύ σημαντική ουσία, την ρεσβερατρόλη, η οποία θεωρείται ως το ενεργό συστατικό που κάνει το σταφύλι σημαντικό «όπλο» ενάντια αρκετών μορφών καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. H ρεσβερατρόλη είναι συστατικό που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών. Έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή των βιταμινών C και E.
Επιπλέον, τα φλαβονοειδή που περιέχει, στοιχεία που περιέχονται ιδιαίτερα στο κόκκινο σταφύλι, συμβάλλουν στην περαιτέρω καρδιο-αγγειο-προστατευτική δράση του σταφυλιού, αλλά και στη θεραπεία διάφορων καρκινικών λοιμώξεων.
2. Φυσικά, δεν είναι λύση η υπέρμετρη κατανάλωση ποσοτήτων κόκκινου σταφυλιού λόγω των παραπάνω ιδιοτήτων. Άλλωστε η κατανάλωση σε μεγάλη ποσότητα σταφυλιών, οδηγεί σε γαστρεντερικές διαταραχές!
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
lightlife.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου