Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και μουστάρδα, της Έλλης
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή μοσχαρίσιες
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
½ κούπα ζεστό νερό
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ κέτσαπ και 1 κ.σ. μουστάρδα
½ κ.γ τζίντζερ ή μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο και λίγο δενδρολίβανο.
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε τηγάνι που έχουμε κάψει και χωρίς λάδι, σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε στον πάτο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τις μπριζόλες μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κύβο που έχουμε λιώσει στο ζεστό νερό, το μέλι, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το τζίντζερ ή μπούκοβο (για όσους αρέσει το καυτερό) ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και περιχύνουμε τις μπριζόλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, χωρίς καπάκι ή αλουμινόχαρτο, στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.