Saturday, 21 December, 2024

10 ιδέες για να ξαναφάς σαν φρεσκομαγειρεμένο το χοιρινό που έμεινε! Συνταγές

Περίσσεψε χοιρινό από τα Χριστούγεννα και δεν ξέρεις πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις την επόμενη; Σου δίνουμε ιδέες και έξυπνες λύσεις

Καταρχήν όλα έχουν να κάνουν με την ποσότητα του κρέατος που έχει περισσέψει. Αρκεί για να το μετατρέψεις και να δημιουργήσεις ένα καινούριο πιάτο… Σε κάθε περίπτωση λύση υπάρχει.

Ιδέες και μετατροπές για το χοιρινό που περίσσεψε

  1. Μπορείς πολύ εύκολα να το χρησιμοποιήσεις-όπως και κάθε άλλο κρέας-για να κάνεις γευστικά σάντουιτς
  2. Το χοιρινό πάει άνετα και σε πίτα σουβλάκι! Πρόσθεσε τα υλικά της αρεσκείας σου, όπως για παράδειγμα πατάτες, σος, τζατζίκι ή γιαούρτι, σαλάτα, πάπρικα κτλ και φτιάξε σπιτικό “γρήγορο φαγητό”.
  3. Βάλε το ως συστατικό μέσα σε ομελέτα, λύση εύκολη, γρήγορη αλλά και γευστική.
  4. Φτιάξε ένα γευστικό ριζότο με κρέας
  5. Μετάτρεψέ το σε κοκκινιστό κατσαρόλας*
  6. Φτιάξε χοιρινό κρασάτο
  7. Κόψε το σε μικρά κομμάτια και κάνε το μπεκρή-μεζέ ή τηγανιά*
  8. Μαγείρεψε κινέζικο σοτάροντάς το σε τηγανάκι, μαζί με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα
  9. Η κρεατόπιτα σου λύνει τα χέρια
  10. Κόψε το σε λεπτές φετούλες και πρόσθεσέ το σε σαλάτες λαχανικών.

Συνταγές:

*Μπεκρή-μεζέ ή τηγανιά

Χοιρινό (όσο περίσσεψε) κομμένο σε κύβους

  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο και 1 πράσινη σε λωρίδες
  • ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • ½ κρασοπότηρο τσίπουρο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • κύμινο, μπαχάρι, ρίγανη (ή όποιο μπαχαρικό σας αρέσει) 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα υλικά στο τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας, το σκόρδο και τις πιπεριές, ρίχνουμε το κρασί, το τσίπουρο, τα μπαχαρικά,  αλάτι,… μία βράση και έτοιμο!

*Κοκκινιστό κατσαρόλας

Το χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες

1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

500 γραμμάρια ψιλοκομμένη τομάτα

50 γραμμάρια μαϊντανό

6 φύλλα δάφνης

10 μπίλιες πιπέρι άκοπο (μπίλια)

2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού αλάτι

2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο

νερό όσο χρειάζεται (ανάλογα με το σκεύος), σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, μια βράση… και έχουμε φρεσκομαγειρεμένο φαγητάκι στο λεπτό! Συνοδεύεται με πουρέ, ρύζι ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου