Έξυπνα tips για την κουζίνα που σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση
Σας έπεσε παραπάνω ξύδι στο φαγητό ή στέγνωσε το κέικ που φτιάξατε;
Διαβάστε χρήσιμες, δοκιμασμένες συμβουλές για τη συντήρηση λαχανικών ή την εξουδετέρωση μυρωδιών, που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.
Για να διατηρήσετε φρέσκο το μαϊντανό, μπορείτε να τον βάλετε σε ένα βάζο με ελαιόλαδο. (Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μυρωδάτο λάδι στις σαλάτες.)
Αν σας πέσει παραπάνω ξύδι στο φαγητό, βάλτε ένα ολόκληρο, ωμό αβγό στην κατσαρόλα για 15 λεπτά και η γεύση θα ισορροπήσει.
Αν έχετε ένα μπουκάλι κρασί που έχει πια ξινίσει, μπορείτε να φτιάξετε ξύδι!
Χρειάζεται μόνο να ρίξετε στο κρασί λίγο ψωμί, και να το αφήσετε μερικές μέρες στον ήλιο.
Το αφράτο κέικ που φτιάξατε έχει στεγνώσει; Για να το αναστήσετε, βουτήξτε το σε φρέσκο γάλα, και βάλτε το στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
Για να διατηρηθούν σκληρές οι πατάτες, βάλτε δυο-τρία μήλα ανάμεσά τους.
Αν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα μπορείτε να βάλετε ανάμεσά τους μερικά λεμόνια.
Για να πάρετε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια, βάλτε τα για 5 λεπτά σε βραστό νερό πριν τα στύψετε.
Για να διατηρήσετε φρέσκο ένα κομμένο λεμόνι, βάλτε το σε ένα πιατάκι με ζάχαρη και σκεπάστε με ζάχαρη την επιφάνειά του .
Τοποθετήστε ένα σφηνάκι ξύδι οπουδήποτε μέσα στο ψυγείο και έτσι θα εξουδετερωθούν όλες οι άσχημες μυρωδιές.
Για να μη «ζαχαρώσουν» τα γλυκά του κουταλιού, μετά την παρασκευή τους, αναποδογυρίστε το βάζο για 24 ώρες.