Tuesday, 24 December, 2024

Κορονοϊός, Forbes: Κροίσοι σαλπάρουν με γιοτ… νοσοκομεία!

Τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι, από κάθε γωνιά του κόσμου, προσπαθούν να προστατευθούν από τον κορονοϊό, παραμένοντας στα σπίτια τους

οι κροίσοι του πλανήτη αρχίζουν να… σαλπάρουν.
Τα νοσοκομεία των περισσότερων χωρών κατακλύζονται από κρούσματα κορονοϊού, όμως αυτό δεν ισχύει για τους δισεκατομμυριούχους και τους πολυεκατομμυριούχους. Σύμφωνα με το Forbes, οι περισσότεροι εξ αυτών «φόρτωσαν» τα υπερπολυτελή γιοτ τους και έβαλαν πλώρη για τις ανοιχτές θάλασσες.
Τα περισσότερα από αυτά τα γιοτ έχουν μέσα νοσοκομειακές κλίνες, ενώ στο προσωπικό υπάρχουν ιδιώτες γιατροί και νοσοκόμες. «Ο ήλιος έδυε στις ακτές του Παναμά όταν, προ ημερών, το 87 μέτρων superyacht Lonian έστεκε δίπλα στο Hodor, το βοηθητικό του καταμαράν, των 65 μέτρων. Στο Hodor υπάρχουν πέντε βοηθητικά σκάφη, ακόμη και ένα ταχύπλοο καταδίωξης, jet skis και ATV (σ.σ. «γουρούνες»)» υπογραμμίζει το Forbes, εξηγώντας ότι το βοηθητικό γιοτ έχει στα «σπλάχνα» του ένα ιδιότυπο νοσοκομείο, με μια νοσοκόμα και 20 άτομα προσωπικό.
Πολλοί κινούνται προς εξωτικούς προορισμούς και ιδιόκτητα νησιά
«Τα περισσότερα γιοτ που είναι μεγαλύτερα από 90 μέτρα έχουν μίνι-νοσοκομεία, ή ασφαλή ιατρεία. Μετά την έξαρση του ιού, τα πρακτορεία που παρέχουν νοσηλευτικές υπηρεσίες (σ.σ. νοσοκόμες) προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τεράστια ζήτηση που υπάρχει» τονίζεται στο δημοσίευμα.
Το Forbes ήρθε σε επαφή με ειδικούς της βιομηχανίας των γιοτ οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι «ένας μεγάλος αριθμός από superyacht αυτή την ώρα ταξιδεύουν, ή ήδη βρίσκονται, σε ασφαλείς προορισμούς, κοντά σε ιδιόκτητα νησιά, μακριά από τα μαινόμενα πλήθη και την πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό».
Ο Αλεξ Χάουμπριτς, του Yachtie World, δήλωσε στο Forbes ότι αρκετοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν τα σκάφη και τις θαλαμηγούς τους για την κοινωνική αποστασιοποίηση, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι πολλοί εργαζόμενοι σε γιοτ έχουν χάσει τις δουλειές τους.
Υπάρχουν περιπτώσεις, ωστόσο, όπου ακόμη και τα superyachts έρχονται αντιμέτωπα με μέτρα περιορισμού. «Η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα δεν δέχονται πλέον σκάφη από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Οι Μπαχάμες και οι Παρθένες Νήσοι, την ίδια ώρα, έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις, επιτρέποντας μόνο τις άκρως αναγκαίες, ενώ ο Αγιος Μαρτίνος, έκλεισε τα θαλάσσια σύνορά του για όλους τους επισκέπτες, ακόμη και στους… κροίσους με τα superyacht» εξηγεί το Forbes.
economistas.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου