Saturday, 21 September, 2024

Σάλος με τις δηλώσεις Ρουβά: Ο συνθέτης-στιχουργός Νίκος Τερζής του απαγορεύει να λέει πλέον τα τραγούδια του

Οι δηλώσεις του Σάκη Ρούβα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έφερε τεράστιες αντιδράσεις τόσο στα social media όσο και στη δημόσια σφαίρα.
Ο συνθέτης-στιχουργός Νίκος Τερζής ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει στον Σάκη Ρουβά να λέει από δω και στο εξής τα τραγούδια του.
Οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για την αγάπη που έχει στον Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς και για την «κόλαση που ζει», έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τον τραγουδιστή, ο οποίος μάλλον τώρα- πέρα από τα σχόλια του κόσμου στα social media (ή τρεντάρει το cancelrouvas)- θα αρχίσει να βλέπει και συνέπειες στο επαγγελματικό του κομμάτι.
Κι αυτό γιατί, ο συνθέτης-στιχουργός Νίκος Τερζής για παράδειγμα, ανακοίνωσε πως θα του απαγορεύσει να λέει από δω και στο εξής τα τραγούδια που του έχει δώσει ενώ ενημέρωσε πως ήδη πράττει η δικηγόρος του.
«Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;» έγραψε αρχικά στο twitter του, βάζοντας το hashtag #Ρουβάς, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε έναν χρήστη: «Πράττει ήδη η δικηγόρος μου».
Μάλιστα, σε ένα σχόλιο, ότι ο Σάκης Ρουβάς έχει κάνει ήδη τα κουμάντα του, ο Νίκος Τερζής απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει εκείνος. Με ενδιαφέρει η δική μου στάση».
Κορτώ κατά Ρουβά για τις δηλώσεις Λιγνάδη: «Με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου…»


Τι έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ
Η φάση «Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη» δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη.
Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία.
Η σκληρή κριτική της Γερμανού στον Ρουβά για τις δηλώσεις που έκανε για τον Δημήτρη Λιγνάδη!
Οι δηλώσεις του μπήκαν στο μικροσκόπιο της παρέας της εκπομπής Καλύτερα δε γίνεται.
Μετά την προβολή των δηλώσεων του Σάκη Ρουβά τον λόγο πήρε ο Θάνος Καλλίρης ο οποίος σχολίασε:
«Συμφωνώ με τον Σάκη, σε αυτό που είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρίζουν βοηθείας. Είναι μια αρρώστια, ένας εθισμός. Ο Σάκης, όταν συνεργάστηκε μαζί του, ήταν τυχερός, γιατί δεν ήταν ούτε ανήλικος, ούτε χαμίνι της περιοχής».
Ακολούθησε το σχόλιο της παρουσιάστριας Ναταλίας Γερμανού η οποία τόνισε από την πλευρά της: «Δεν μπορώ να στερήσω στον Σάκη να κρατάει μνήμες αγάπης και θαυμασμού με τον δάσκαλο, μέντορα που γνώρισε στις Βάκχες, όπως δεν μπορώ να στερήσω από κάποιους που έχουν γνωρίσει τους φερόμενους ως δράστες και κρατάνε συναισθήματα αγάπης. Είναι δικαίωμά τους και βεβαίως η συνέπεια του ρίσκου, είναι δικαίωμά τους… Δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία έναν άνθρωπο που είναι ναρκομανής και παλεύει με τον δαίμονα των ναρκωτικών, με έναν άνθρωπο που έχει σεξουαλική διαστροφή, αν αποδειχτεί τελικά ότι αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δεν είναι το ίδιο με έναν ναρκομανή που βλάπτει τον εαυτό του και όχι κάποιον άλλον».

https://www.youtube.com/watch?v=hkHIy_CJhiU

Τα «μαζεύει» ο Ρουβάς: Τι απαντά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον Λιγνάδη
Ο Σάκης Ρουβάς, σε νέα δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι «τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία και για εμένα ήταν ένα σοκ».
Και συνεχίζει λέγοντας, ότι σαν πατέρας και σαν άνθρωπος, θεωρεί ότι τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση και υπογραμμίζει ότι στέκεται δίπλα τους με συμπόνια, αγάπη, σεβασμό και υποστήριξη.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Ρουβά:
«Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία και για εμένα ήταν ένα σοκ.
Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση.
Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων, στα οποία και στέκομαι δίπλα.
Τέλος, όποιος διαπράττει εγκληματικές πράξεις κρίνεται μόνο από τη Δικαιοσύνη»
Ο διάσημος τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και αναφέρθηκε τόσο στη φιλία του με τον σκηνοθέτη, που κατηγορείται για βιασμούς, αλλά και την υπόθεση που τον οδήγησε στη φυλακή.
«Έπεσα από τα σύννεφα, όταν έσκασε η βόμβα. Τον Δημήτρη πραγματικά τον αγάπησα, ό,τι συναίσθημα έχω για εκείνον είναι θαυμασμού, αγάπης. Εγώ έτσι έζησα δίπλα στον Δημήτρη κι αυτή είναι η δική μου κατάθεση», είπε χαρακτηριστικά.
Ύστερα, σχολίασε για τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας: «Όλο αυτό με βοήθησε πάρα πολύ καλλιτεχνικά να ανακαλύψω αυτό που λεγόταν Διόνυσος μέσα στις Βάκχες. Αυτή η περίοδος της ζωής μου ήταν συγκλονιστική. Όταν έσκασε η βόμβα αυτή, τρόμαξα, φοβήθηκα, ένιωσα μεγάλη λύπη και στεναχώρια για αυτόν τον άνθρωπο. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή, βρισκόταν σε μία κόλαση».
Ο Σάκης Ρουβάς τόνισε πως δεν μπορεί να μιλήσει για αυτό το πρόσωπο του σκηνοθέτη, καθώς εκείνο που γνώρισε ο ίδιος απέχει πολύ από τα όσα ακούγονται.
«Για να είμαι και ξεκάθαρος, εγώ το πρόσωπο που γνώρισα στον Δημήτρη Λιγνάδη είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο έχει συμβεί, δεν το γνωρίζω. Περιμένω να αποδειχτεί κι η άλλη πλευρά. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή εγώ. Ας μιλήσει η Δικαιοσύνη», εξήγησε
Τέλος, δήλωσε πως ακόμα κι αν ισχύουν τα όσα λέγονται, ο ίδιος εξακολουθεί φυσικά, να νιώθει μεγάλη στεναχώρια για τον φίλο του.
«Ακόμα κι αν συνέβησαν όσα λένε, βεβαίως και υπάρχει μεγάλη στεναχώρια για τα θύματα, καθώς είναι μια τραγωδία όλο αυτό, όμως το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, που προφανώς πάσχουν από κάτι για να τα κάνουν αυτά», δήλωσε κλείνοντας ο Σάκης Ρουβάς για όσους κατηγορούνται για αδικήματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου