Friday, 27 September, 2024

Ξεκινάω γυμναστήριο, με τι να εξοπλιστώ;

Ξεκινάω γυμναστήριο, με τι να εξοπλιστώ;

Σε ένα νέο ξεκίνημα μας συνοδεύουν διάφορα συναισθήματα. Κάποια επικρατούν περισσότερο όπως η χαρά αλλά και η αγωνία διότι δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Έχουμε αγωνία να γνωρίσουμε τους γυμναστές, τον χώρο, τους συναθλητές μας και άλλα πολλά. Πάντα σε μια νέα αρχή, είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό που πάμε να κάνουμε και το βγάζουμε προς τα έξω με κάθε τρόπο. Όλα αυτά τα συναισθήματα έχουν και έναν καταναλωτικό αντίκτυπο γιατί μπαίνουμε σε διαδικασία αγοράς νέων πραγμάτων. Η αλήθεια είναι πως ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος. Για παράδειγμα, χρειάζεσαι αθλητικά παπούτσια, δεν γίνεται να γυμναστείς με τα sneakers που φοράς στην καθημερινότητά σου. Γι’ αυτό λοιπόν θα σου πούμε μερικά απαραίτητα πράγματα για το γυμναστήριο, ώστε να μην καταναλώσεις τα χρήματά σου σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι.

Αθλητικά ρούχα

Επίλεξε τα αθλητικά ρούχα που θα σε βολέψουν και θα σου ταιριάξουν. Γενικά θα προτείναμε άνετα ρούχα για να γίνονται πιο εύκολα οι ασκήσεις όπως κολάν, μπλουζάκια που απομακρύνουν τον ιδρώτα, αθλητικές φόρμες εξίσου για να απομακρύνουν τον ιδρώτα, σορτσάκια και μπουστάκια για καλύτερη σταθερότητα για τις γυναίκες. Προσάρμοσε τα ρούχα σου ανάλογα με την εποχή και τις θερμοκρασίες και μην ξεχνάς για το χειμώνα ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης θα είσαι ιδρωμένος και θα χρειαστείς ένα μπουφάν Emerson για να προφυλαχτείς από το κρύο. Επισκέψου ένα κατάστημα αθλητικών ειδών για να δοκιμάσεις ή αν είσαι σίγουρος/η για τις επιλογές σου παράγγειλε ηλεκτρονικά.

Αθλητικά παπούτσια

Εδώ παίζει ρόλο το πόδι σου και τι εφαρμόζει καλύτερα σε αυτό. Μια γενική συμβουλή είναι το παπούτσι να είναι ελαφρύ και άνετο. Επίσης καλό είναι να προσδιορίσεις το είδος της γυμναστικής που θα ακολουθήσεις, για να σου είναι ακόμα πιο εύκολη η επιλογή. Σε πολλά καταστήματα έχουν ειδικό μετρητή πέλματος ώστε να προσδιοριστείς καλύτερα για το προϊόν που ψάχνεις.

Εξοπλισμός

  • Σε ένα γυμναστήριο απαραίτητη είναι μια πετσέτα για τον ιδρώτα μας. Τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται από πολλά άτομα οπότε καλό είναι να προσέχουμε τον χώρο.
  • Επίσης ένα παγούρι είναι ότι χρειάζεσαι. Θα κρατάει το νερό σου ή το ενεργειακό ποτό σου για πολλές ώρες κρύο. Μετά από τόσο ιδρώτα, όλοι έχουμε ανάγκη ένα κρύο ρόφημα για να ενυδατωθούμε.
  • Αν είσαι από τους ανθρώπους που ακούνε μουσική και εμψυχώνονται με αποτέλεσμα να λειτουργούν καλύτερα, τότε μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ακουστικά. Συνήθως τα γυμναστήρια έχουν μουσική στα ηχεία αλλά δεν είναι το ίδιο να ακούς την δική σου μουσική που σου δίνει boost για να συνεχίσεις.
  • Μετράς τις μέρες για το καλοκαίρι και μαζί με τις μέρες μετράς και τις θερμίδες που πρέπει να χάνεις ημερησίως για να πετύχεις τον στόχο σου. Αν κάνεις το παραπάνω, πάρε ένα smartwatch που θα μετράει τις θερμίδες που καις κατά την διάρκεια της άσκησής σου.
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.