Tuesday, 24 December, 2024

Ίλον Μασκ: Δίνει χρηματικό έπαθλο 100 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο επικεφαλής της Tesla Inc και δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ δεσμεύτηκε χθες, Πέμπτη, με μήνυμά του στο Twitter

ότι θα προσφέρει βραβείο που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη της “καλύτερης” τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η αιχμαλώτιση των εκπομπών αυτών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου γίνεται σημαντικό μέρος πολλών σχεδίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά πολύ λίγη πρόοδος έχει γίνει στην τεχνολογία αυτή μέχρι σήμερα, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στη μείωση των εκπομπών παρά στην αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε στα τέλη της περσινής χρονιάς ότι χρειάζεται να υπάρξει μια σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμαλώτισης του άνθρακα αν οι χώρες θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους για μηδενικές εκπομπές.

“Κάνω δωρεά 100 εκατ. δολάρια για ένα βραβείο για την καλύτερη τεχνολογία αιχμαλώτισης άνθρακα”, γράφει ο Μασκ σε μήνυμά του στο Twitter, το οποίο ακολουθείται από ένα δεύτερο στο οποίο υπόσχεται: “Λεπτομέρειες την ερχόμενη εβδομάδα”. Αξιωματούχοι της Tesla δεν έχουν μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα για παροχή πρόσθετων πληροφοριών.

Ο Μασκ, ο οποίος συνίδρυσε και πούλησε την εταιρεία πληρωμών μέσω ίντερνετ PayPal Holdings Inc, ηγείται τώρα μερικών από τις πιο φουτουριστικές εταιρείες στον κόσμο. Πέραν της Tesla, ηγείται της εταιρείας διαστημικών σκαφών SpaceX και της Neuralink, μιας νεοφυούς εταιρείας ανάπτυξης διεπαφών ανθρωπίνου εγκεφάλου-μηχανής, για τη σύνδεση του ανθρωπίνου εγκεφάλου με υπολογιστές.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα στο πλαίσιο του σαρωτικού του σχεδίου για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών. Χθες, Πέμπτη, διόρισε την Τζένιφερ Γουίλκοξ, μια ειδική στις τεχνολογίες απομάκρυνσης άνθρακα, κύρια υφυπουργό αρμόδια για τις ορυκτές πηγές ενέργειας στο αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου