Monday, 23 September, 2024

Εργασία στο Ίντερνετ – Πώς τα σεμινάρια μάρκετινγκ σάς ανοίγουν «πόρτες»

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν την εργασιακή πραγματικότητα ευνοούν πολλούς νέους στην αγορά εργασίας -αλλά και ήδη από χρόνια εργαζόμενους

να στραφούν σε επαγγελματικά αντικείμενα που αφορούν αποκλειστικά στο Ίντερνετ.

Παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια μαρκετινγκ για όλα τα νέα ψηφιακά εργαλεία, κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να εντρυφήσει σε αυτό, αποκτώντας όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται, ώστε να καταρτιστεί και να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους υποψηφίους για να βρει τη θέση εργασίας στο πεδίο που στοχεύει. Αν και εσείς βρίσκετε δελεαστική την εργασία στο Ίντερνετ και σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με το Digital Marketing, δείτε παρακάτω ποιες ειδικότητες θεωρούνται σήμερα πιο δημοφιλείς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των εταιρειών για την προσέλκυση νέων, ταλαντούχων εργαζομένων. 

Διαχείριση social media

Τα social media συνιστούν ένα σημαντικό κομμάτι στο digital marketing γι αυτό ο επαγγελματίας που ασχολείται με τη διαχείρισή τους θεωρείται εξαιρετικά απαραίτητος. O Social media manager έχει ως στόχο να διευρύνει την αναγνωρισιμότητα του εκάστοτε brand, προωθώντας ταυτόχρονα προϊόντα ή υπηρεσίες στο ψηφιακό καταναλωτικό κοινό.

Γνωρίζει να παράγει κατάλληλο περιεχόμενο για κάθε κοινωνικό δίκτυο και να διαφημίζει αποτελεσματικά την εταιρεία που εκπροσωπεί σε στοχευμένο κοινό βάσει ποικίλων κριτηρίων. Γι αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται τις διαφημιστικές πλατφόρμες των social media και να δοκιμάζει σύγχρονες στρατηγικές.

Email marketing

Ο επαγγελματίας που ειδικεύεται στο email marketing είναι υπεύθυνος για την ανάδειξη και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας ενός brand μέσω της αποστολής ενημερωτικών e-mails σε μία λίστα από λογαριασμούς, με τελικό στόχο την πώληση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Αν ενδιαφέρεστε για το email marketing, είναι απαραίτητο να εκπαιδευτείτε κατάλληλα ώστε να χειρίζεστε τα digital εργαλεία του email marketing, αλλά και να γνωρίζετε πώς να διαμορφώνετε επιτυχημένες στρατηγικές για κάθε επιχείρηση/εταιρεία, με σκοπό να δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ήδη αλλά και τους δυνητικούς πελάτες της.

PPC (Pay Per Click) Management

Ο στόχος του PPC executive είναι κάθε φορά ένας: να ανεβάζει την εταιρεία/επιχείρηση που εκπροσωπεί στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης. Η εργασία του PPC executive περιλαμβάνει τη δημιουργία κατάλληλου διαφημιστικού υλικού για την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης του κόσμου (Google) αλλά και στη Νο2 μηχανή αναζήτησης του κόσμου (YouTube), με σκοπό την προσέλκυση νέων πελατών. Πολύ σημαντικό για να τα καταφέρετε είναι να εντρυφήσετε στη διαφημιστική πλατφόρμα Google Ads και να εντοπίσετε τις στρατηγικές που φέρνουν κάθε φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

SEO & Copywriting

Ο εξειδικευμένος στο SEO marketer, Seo executive/expert είναι υπεύθυνος για τη βελτίωση της προβολής ενός site στις μηχανές αναζήτησης, ώστε να προωθεί χωρίς διαφήμιση τη δραστηριότητα της εταιρείας/επιχείρησης που αναλαμβάνει. Αναπτύσσει και διαχειρίζεται το περιεχόμενο των ιστοσελίδων και αναζητά σε καθημερινή βάση τρόπους να αναδείξει μια ιστοσελίδα στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης των χρηστών. Ασχολείται δε και με την έρευνα λέξεων κλειδιών καθώς και ανταγωνισμού, για να χαράσσει αποτελεσματικές στρατηγικές. To copywriting θεωρείται έξτρα προσόν καθώς το περιεχόμενο που δημιουργεί ο επαγγελματίας σε καθημερινή βάση πρέπει να προσελκύει τους χρήστες και να τους παρακινεί να προβούν σε μία ενέργεια (πχ αγορά) -για αυτό είναι επιτακτικό να γνωρίζετε να χειρίζεστε πολύ καλά τη γλώσσα στη γραπτή επικοινωνία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου