Λαχανάκια Βρυξελλών με γιαούρτι και τυρί
Υλικά
1 κιλό λαχανάκι Βρυξελλών
2 κουτ. βούτυρο
2 κουτ. αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
½ φλ. γιαούρτι
1 ½ φλ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, reggato)
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι – άσπρο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά φύλλα (αν πάρετε φρέσκα).
Τα πλένουμε και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα βάζουμε να στραγγίξουν και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το ζωμό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλο, το γιαούρτι, λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το ζωμό από τα λαχανάκια. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τα λαχανάκια, το ψιλοκομμένο μαϊνταντό και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό