Saturday, 28 September, 2024

Δ. Σ. Πέλλας: Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης με τη ”βούλα” της αντιπολίτευσης

Δ. Σ. Πέλλας: Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης με τη ”βούλα” της αντιπολίτευσης

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου συζητήθηκαν αρχικά κάποια θέματα προ ημερησίας, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Παπανικολάου να τονίζει το  πρόβλημα της επιστροφής αυξημένου ποσοστού λόγω μη σωστής ανακύκλωσης.

“Αν η εταιρία παίρνει 10 τόνους και θα επιστρεφόταν μέσα στα όρια ένα 20%, επιστρέφονται 7 τόνοι” σημείωσε, υποστηρίζοντα ςότι πρέπει να ελεγχθεί γιατί μειώνεται ο χρόνος λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Επίσης, δήλωσε: “Πρέπει να ξαναδούμε την Αλςξάνδρεια. Παίρνουμε απορρίμματα και από την Ημαθία που συμφωνήσαμε για ένα χρονικό διάστημα, όχι επ’ άπειρον και αυτό δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργάι του ΧΥΤΑ όπως το αν αποσπώνται υπάληλοι από άλλες αρμοδιότητες της καθαριότητας. Και επιπλέον, η διαχείριση συνδέεεται με την αποκατάσταση του δρόμου Πενταπλατάνου – Ομαλού.
Ο δήμαρχος Γ. Στάμκος απάντησε πως φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ είναι ο ΦΟΣΔΑ και λόγω του ότι υπάρχει μια ανταποδοτικότητα δημιουργείται πίεση ο δρόμος να γίνει από τον Φορέα.
Για τη χορήγηση παραγωγικών αδειών λαϊκών αγορών, παραβρέθηκαν αρκετοί παραγωγοί, όμως το θέμα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση…

Η ρουλέτα κάθισε στο… 32!
Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης οι υποψηφιότητες έφτασαν τις δέκατρεις. Η εκλογή με βάση τη νομοθεσία απαιτεί τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου ή αλλιώς 27 ψήφους επί συνόλου 41.
Ξεκινώντας η διαδικασία, τέσσερις υποψήφιοι έλαβαν το λόγο και παρουσίασνα το βιογραφικό τους. Η διαδικασία προχώρησε στην πρώτη ψηφοφορία, με τα μέλη της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται πως δε γνωρίζουν ποιοι είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι και τη συμπολίτευση να υποστηρίζει πως τέσσερις υποψηφιότητες κατατέθηκαν τελευταάι στιγμή…
Η επικεφαλής της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” Ολυμπία Παπαδοπούλου, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία εκλογής, δηλώνοντας την αντίθεση της στο θεσμό του Συμπαραστάτη και όχι στα πρόσωπα: “Είμαστε 41 σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Επιτροπές που μπορούν να στηρίξουν τον πολίτη που πιστεύω ότι ο ίδιος είναι συμπαραστάτης του εαυτού του”.

Στην πρώτη ψηφοφορία οι υποψήφιοι πήραν: Δαρδανελιώτη 13, Θεοδωροπούλου 8, Μπαμπάνη 6, Δομουκτσίδης 3, Μαγλουσίδου 2, Καρατσώρη 2, Χρυσίδης 1, Κούλελης 1, Ψωμά 1.
Πριν τη δεύτερη ψηφοφορία η υποψήφια Α. Δαρδανελιώτη που πήρε και τις περισσότερες ψήφους, ζήτησε να πάρει τον λόγο, δηλώνοντας ότι αποσύρει την υποψηφιότητα της. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Πασσαλής επέμεινε πως δεν μπορούσε να μιλήσει και πως η διαδικασία παραίτησης δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία έγινε η… ανατροπή, με την Ζωή Καρατσώρη να παίρνει 32 ψήφους και να εκλέγεται Συμπαραστάτης και από μία ψήφο οι: Μπαμπάνη, Δομουκτσίδης, Δαρδανελιώτη, Ψωμά, και ένα λευκό.
Τα… άλλα κόλπα κάποιων μάλλον τους γύρισαν στο πρόσωπο και συνέβη αυτό που δεν περίμεναν! Τα πρόβατα δεν ψηφίζουν κατά συνείδηση… όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ήξεραν και ήθελαν Συμπαραστάτη, μπορεί αυτοί που κατέβηκαν από το βουνό να το νομίζουν!
Όλοι συνεχάρησαν την κ. Καρατσώρη, με πρώτη την κ. Δαρδανελιώτη ενώ ο δήμαρχος πέρασε στο επόμενο θέμα χωρίς καν να πει μία κουβέντα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας! Ούτε συγχαρητήρια!
Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου