Συκωτάκια κοτόπουλου της Έλλης
Υλικά
1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Κάρυ, ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρετε για 2′-3′. Προσθέτετε τα συκωτάκια καλά πλυμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα συκωτάκια απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε το τηγάνι και περιμένετε να εξατμιστεί το κρασί. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ.
Αν χρειαστεί προσθέτετε 1 ποτήρι ζεστό νερό ίσα που να καλύψετε τα συκωτάκια , χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας και αφήνετε το φαγητό να βράσει σχεδόν μισή ώρα. Τέλος ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση και να μείνει με τη σάλτσα του.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες.