Μηλόπιτα ψυγείου με κρέμα και μπισκότα της Έλλης
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ βιτάμ
8 μήλα ή 1 κιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
γαρύφαλλο, κανέλλα
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ νες καφέ
1 ποτήρι καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μακρόστενο τάπερ για γλυκό ή πυρέξ, σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα. Λειώνουμε το βούτυρο, ραντίζουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με την ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο, την κανέλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τα μήλα από το κατσαρολάκι με τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζουμε πάνω από τα μπισκότα όπως είναι ζεστά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μίξερ κτυπάμε την μόρφατ να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το νες καφέ και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Απλώνουμε την σαντιγί με προσοχή πάνω από τα μήλα.
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με τα καρύδια τριμμένα ή καλά κοπανισμένα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Σημ: Μπορείτε αν θέλετε τα μπισκότα να τα τρίψετε στο μούλτι και να τα ανακατέψετε με το βούτυρο όπως στο τσίζ κέϊκ