Λικέρ φράουλας
Τι χρειαζόμαστε:
600 γρ. φράουλες
350 γρ. ζάχαρη
700 ml κονιάκ
3 ξυλάκια κανέλας
3 μοσχοκάρφια
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε όπως είναι ολόκληρες σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη κανέλα και τα μοσχοκάρφια.
Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και κλείνουμε το βάζο. Το αφήνουμε έτσι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για τουλάχιστον 1 μήνα.
Μοιραστείτε με τους φίλους σας