Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα της Έλλης
Υλικά
3-4 κολοκυθάκια μεγάλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 αυγό
250 γραμμάρια φέτα
Λίγο άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
4-5 φυλλαράκια δυόσμο (προαιρετικά)
½ κούπα φρυγανιά τριμμένη,
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
1 κοφτό κ.γ σόδα φαγητού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια με το εργαλείο για τις πατάτες και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του ρεντέ. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι τριμμένο, το φρέσκο ψιλοκομμέμο, το αυγό, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, την σόδα φαγητού διαλυμένη σε λίγο γάλα, την φέτα τριμμένη, το αλάτι, το πιπέρι, ελαιόλαδο, την φρυγανιά και αλεύρι όσο πάρει, έτσι ώστε το μείγμα να πλάθετε.
Ζυμώνουμε το μείγμα καλά, πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.