Σπιτικό παγωτό της Έλλης
ΥΛΙΚΑ
2 φάκελα Garni (ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη)
· 4 1/2 φλ. γάλα (περίπου)
· 1 γάλα ζαχαρούχο
· Ό,τι θες για μέσα στο παγωτό (μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι κλπ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε στο μίξερ (ξεκινώντας από το 1 και σταδιακά φτάνουμε στο 3) το garni με 3 φλ. γάλα, για 10′ περίπου. Τα βάζουμε με το μπολ στην ψύξη για 30′.
2. Το βγάζουμε από την ψύξη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με γάλα και το προσθέτουμε και αυτό. Χτυπάμε με το μιξερ σε μικρή ταχύτητα για 10′.
3. Το βάζουμε στην ψύξη για άλλα 10′. Το βγάζουμε και ρίχνουμε ό,τι θέλουμε μέσα (σιρόπι, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή μπισκότου, φρούτα κλπ).
4. Το βάζουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα.
Επίσης:
Αυτή είναι απλώς η βάση, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και προσθέστε ό,τι θέλετε.
Μπορείτε να βάλετε μερέντα ή κακάο ή νες καφέ ή λιωμένα φρούτα ή ξύσμα λεμονιού… μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα και να φτιάξετε διάφορες γεύσεις.