Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ζύμη για χριστουγεννιάτικα στολίδια που έχετε φτιάξει ποτέ. Είναι ολόλευκη, είναι απαλή και είναι βελούδινη.
Υλικά
1 κούπα μαγειρική σόδα
1/2 κούπα κορν φλάουρ
3/4 της κούπας νερό
Εκτέλεση
Ανάψτε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Αφαιρέστε μόλις δεν έχει καθόλου υγρά και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Έπειτα ρίξτε λίγο κορν φλάουρ σε ένα μπολ και βάλτε εκεί μέσα τη ζύμη σας. Αφήστε τη σκεπασμένη με μια νωπή πετσέτα για δύο ώρες και μετά αρχίστε να φτιάχνετε τα στολίδια σας.
Ανοίξτε φύλλο πάχους δύο εκατοστά και με κουπάτ που σας αρέσουν φτιάχνετε τα σχέδιά σας. Αστέρια, χριστουγεννιάτικα δέντρα ή ακόμη και κύκλους με ένα απλό ποτήρι.
Μόλις φτιάξετε τα σχέδιά σας, αφήστε τα να στεγνώσουν μια- δυο μέρες. Εναλλακτικά αν δεν μπορείτε να περιμένετε, βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετήστε τα στο φούρνο στους 100 βαθμούς αέρα για περίπου 3 με 4 ώρες. Προσοχή όμως, στο φούρνο ενδέχεται να χάσουν το λευκό τους χρώμα!
Tip: Χρησιμοποιήστε χρυσόσκονη, διάφορες πετρούλες, φτερά και ότι άλλο βάλει ο νους σας.
Πηγή: www.mothersblog.gr