Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα πρόβειο γιαούρτι
250 γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
χυμός από 2 πορτοκάλια
1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1 κούπα ξανθιές σταφίδες
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.
Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου