Friday, 20 September, 2024

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας μετά τις γιορτές

Εάν αισθάνεστε πως η απώλεια βάρους είναι μια συνεχής μάχη με τον μεταβολισμό σας, ακολουθούν 5 εκπληκτικά εύκολοι τρόποι για να δώσετε στον οργανισμό σας την ώθηση που του λείπει.

1. Να κοιμάστε αρκετά
Ο ύπνος ρυθμίζει τις ορμόνες σας και κρατά τον μεταβολισμό σας σε λειτουργία. Όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά, αυτό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές τόσο στις ορμόνες σας, όσο και στη λειτουργία του μεταβολισμού σας.
Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές, όπως αντίσταση στην ινσουλίνη και να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά νοσήματα. Από την άλλη πλευρά, η καλή ποιότητα ύπνου βοηθάει σε μία ισορροπημένη ρύθμιση του μεταβολισμού.
2. Προσθέστε κάποιο μπαχαρικό στα γεύματα σας
Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας με κάτι που έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Το πιπέρι καγιέν και οι πιπεριές τσίλι μπορούν να βοηθήσουν θεαματικά στην απώλεια βάρους! Το πιπέρι καγιέν διεγείρει το κυκλοφορικό σύστημα, ανοίγοντας τα τριχοειδή αγγεία, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει την πέψη.
3.Πιείτε ένα ποτήρι καφέ!
Η καφεΐνη θεωρείται ότι επιταχύνει τον μεταβολισμό κατά 5-8% έως και 2 ώρες μετά τη λήψη της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εμπεριέχεται σε συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους. Καλό είναι, όμως, η ημερήσια πρόσληψή της να μην υπερβαίνει τα 3 φλιτζάνια.
4. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε κάλιο
Προσπαθήστε να επιλέγετε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε κάλιο, καθώς αυτά βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.
5. Συμπληρώματα πρωτεΐνης
Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη μπορεί να ωφελήσει τον μεταβολισμό σας, να μειώσει το λίπος και να βοηθήσει στην οικοδόμηση άπαχων μυών.
www.post4life.gr

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας μετά τις γιορτές

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου