Καρύδια Βραζιλίας είναι πλούσια σε θερμίδες, περιέχει καλές ποσότητες βιταμινών, αντιοξειδωτικών και μετάλλων. Οι ξηροί καρποί στην πραγματικότητα-έχουν βάση της διατροφής του Αμαζονίου.
100 g καρύδια Βραζιλίας παρέχει περίπου 656 θερμίδες. Υψηλή θερμιδική περιεκτικότητα τους προέρχεται από τα λίπη τους. Ωστόσο, οι ξηροί καρποί είναι μια ιδιαίτερα εξαιρετική πηγή μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFA), όπως παλμιτελαϊκό οξύ (16:1) και ελαϊκό οξύ (18:1), που βοηθά στη μείωση της LDL ή «κακή χοληστερόλη» και αυξάνει την HDL ή «καλή χοληστερίνη »στο αίμα. Οι ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα βοηθούν στην πρόληψη των ασθενειών και εγκεφαλικών επεισοδίων στεφανιαίας αρτηρίας ευνοώντας υγιές προφίλ των λιπιδίων στο αίμα.
Οι ξηροί καρποί είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης-Ε ? περιέχουν περίπου 7,87 mg ανά 100 g (περίπου 52% της ΣΗΠ). Βιταμίνης-Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό διαλυτό στα λιπίδια. Είναι αναγκαία για τη διατήρηση της ακεραιότητας της κυτταρικής μεμβράνης των βλεννογόνων μεμβρανών και του δέρματος, προστατεύοντας το από τις βλαβερές ρίζες άνευ οξυγόνου.
Καρύδια Βραζιλίας περιέχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σεληνίου . 100 g καρύδια παρέχουν περίπου 1917 μg σεληνίου και 3485% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης που τους καθιστά ως τη μεγαλύτερη φυσική πηγή αυτού του μετάλλου. Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό συμπαράγοντα για αντι-οξειδωτικό ένζυμο γλουταθειόνη-υπεροξειδάση. Μόλις 1-2 παξιμάδια την ημέρα παρέχει αρκετή αυτού του ιχνοστοιχείου. Επαρκείς τροφές σεληνίου στη διατροφή βοήθεια πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, κίρρωση του ήπατος, και καρκίνους.
Επιπλέον, όπως τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια , καρύδια Βραζιλίας πάρα πολύ είναι απαλλαγμένα από γλουτένη και επομένως, είναι ένα από τα δημοφιλή συστατικά για την παρασκευή χωρίς γλουτένη τύπους τροφίμων. Αυτά τα παρασκευάσματα τύπου είναι, στην πραγματικότητα, υγιείς εναλλακτικές λύσεις σε άτομα με σιτάρι τροφική αλλεργία και κοιλιοκάκη .
Επιπλέον, αυτά τα κρεμώδη ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή του συμπλέγματος Β ομάδας των βιταμινών, όπως θειαμίνης (51% της ΣΗΔ ανά 100 g), ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, βιταμίνη Β-6 (πυριδοξίνη) και folates. Συνολικά, λειτουργούν ως συν-παράγοντες ενζύμων κατά τη διάρκεια του κυτταρικού μεταβολισμού του υποστρώματος στο εσωτερικό του σώματος.
Επιπλέον προς σελήνιο, περιέχουν πολύ καλά επίπεδα άλλων μετάλλων όπως ο χαλκός, μαγνήσιο, μαγγάνιο , κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Ο χαλκός βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και αδυναμία των οστών (οστεοπόρωση). μαγγάνιο είναι ένα all-σημαντικός συν-παράγοντας για αντιοξειδωτικού ενζύμου υπεροξειδική δισμουτάση.
Τα οφέλη υγείας των καρυδιών Βραζιλίας