Friday, 20 September, 2024

Τα επεισόδια στην Αθήνα που μεταδόθηκαν από το CNN Greece στο CNN Arabic

Με το «βλέμμα» στην Αθήνα, τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα κάνουν εκτενή αναφορά στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα επεισόδια έγιναν γνωστά στον αραβικό κόσμο μέσω του CCN Greece το οποίο μετέδωσε liveεικόνα και βίντεο με όλες τις εξελίξεις από την Αθήνα. Τo CNN Arabic μετέδωσε όλα τα γεγονότα από την ελληνική πρωτεύουσα την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας παίρνοντας το πρωτογενές υλικό του CNN Greece.

foria

MAT-CNN
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων ενάντια στο ασφαλιστικό. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα από το μπλοκ των αντεξουσιαστών πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες και έσπασε βιτρίνες στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου. Άνδρες της Αστυνομίας «απάντησαν» με κρότου λάμψης, ενώ άλλοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο ύψος της στοάς Πεσματζόγλου, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών. Οι αντιεξουσιαστές έριξαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποίησαν πέτρες και καδρόνια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου – λάμψης. Στη συνέχεια η ένταση επεκτάθηκε στην Σταδίου, στην κάτω πλευρά της πλατείας, ενώ σύντομα επεισόδια ξέσπασαν και από την πάνω πλευρά, στην Αμαλίας.
Στο σημείο αυτό, οι διαδηλωτές που βρίσκονταν ακόμη συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή άρχισαν να οπισθοχωρούν προς την Πανεπιστημίου και διαλύθηκαν. Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο που κάλυπτε τις απεργιακές συγκεντρώσεις
Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο ραδιοφωνικού σταθμού, που κάλυπτε τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο δημοσιογράφος, που δέχθηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Τα επεισόδια στην Αθήνα που μεταδόθηκαν από το CNN Greece στο CNN Arabic

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου