Σαλάτα κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
3 τεμ. κοτόπουλο στήθος
500 ml γάλα
Διάφορα είδη μαρουλιών
1.5 κεσεδάκι γιαούρτι
100 ml Κρέμα Γάλακτος Light
νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 λεμόνι χύμο
1 σκελ. σκόρδο τριμμένο
Σαλάτα κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο γάλα για 1-2 ώρες
Στην συνέχεια το κόβουμε σε λωρίδες και το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει καλά
Κόβουμε τα διάφορα είδη μαρουλιών σε χοντρά κομμάτια ( καλύτερα με το χέρι )
Για την σάλτσα μας
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και την Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Light.
Αραιώνουμε με νερό μέχρι να πετύχουμε την πυκνότητα που θέλουμε, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τα διάφορα είδη από τα μαρούλια στο κάτω μέρος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Tortelinia με προσιούτο και κρέμα γάλακτος
Υλικά
1 συσκευασία τορτελίνια
125 γρ. προσιούτο κομμένο ζουλιέν και σοταρισμένο
330 ml Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
170 γρ. Παρμεζάνα Τριμμένη
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε
Σωτάρουμε το προσούτο και προσθέτουμε την Κρέμα Γάλακτος.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς
Προσθέτουμε το τυρί μας και σερβίρουμε
Πανακότα με φράουλες
Υλικά
200 ml γάλα πλήρες
600 ml Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
1 κουτ. της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
0.5 φλιτζ. μέλι
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
2 κουτ. της σούπας μπράντυ
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, αλλά να μη βράσει το γάλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα, για 2 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
20 λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα μας, μαρινάρουμε στο μπράντυ και τη ζάχαρη τις φράουλες και προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.