Το ξεπούλημα δεν εχει ΤΕΛΟΣ! Η αρχή θα γίνει από τη Λέσβο
Η γερμανική εφημερίδα Fraknfurter Allgemeine (FAS), επικαλούμενη διπλωματικές πηγές αναφέρει πως η Τουρκία θα τοποθετήσει αξιωματούχους- συνδέσμους σε hot spots στην Ελλάδα σημειώνοντας πως η αρχή θα γίνει από τη Λέσβο.
Εκπρόσωποι της Αθήνας και της Αγκυρας δουλεύουν πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας λέει η FAZ.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να παίρνει πίσω τους οικονομικούς μετανάστες, άμεσα και όχι με τη μακρά διαδικασία που απαιτείται τώρα, σύμφωνα με την FAZ.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, την Τρίτη στη Σμύρνη, ενώ οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε συνεργασία με εκπροσώπους της Κομισιόν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία θα έχει περιθώριο δύο ημερών για να αποφασίσει για την κάθε περίπτωση οικονομικού μετανάστη που θα ταυτοποιείται στην Ελλάδα και στη συνέχεια, για τις θετικές αξιολογήσεις, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μέσα σε μία εβδομάδα. Σήμερα, απαιτούνται αρκετοί μήνες πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις με αποτέλεσμα- κατά κανόνα- οι μετανάστες να έχουν φτάσει ήδη στη Γερμανία, τουλάχιστον όσο ήταν ανοιχτά τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
Τη νέα, γρήγορη, μέθοδο που θα συμφωνηθεί, σύμφωνα με την FAZ, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θα διαχειρίζονται απευθείας τα hotspot στα ελληνικά νησιά. Έτσι, η Τουρκία, αρχικά από τη Λέσβο, θα τοποθετήσει αξιωματούχους, οι οποίοι θα φροντίσουν στην επίλυση των όλων προβλημάτων, ώστε όλα να γίνονται γρήγορα τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με το γερμανικό δημοσίευμα, σταδιακά και η Ελλάδα θα αυξήσει το σχετικό προσωπικό, ώστε άμεσα να μπορούν να εξετάζουν 100-120 αιτήσεις για άσυλο κάθε ημέρα. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αλλά και πράκτορες της ΜΙΤ θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και με την έγκριση του ελληνικού κράτους στα νησιά..
Άλλωστε η Τουρκία χρησιμοποιεί με συνέπεια την προσφυγική κρίση για να πετύχει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής…
FAZ: “Θα τοποθετηθούν Τούρκοι αξιωματούχοι στα ελληνικά hotspots”