Friday, 20 September, 2024

11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρόμιο Βρυξελλών

Παγκόσμιο σοκ μετά τις νέες τρομοκρατικές, όπως όλα δείχνουν, επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη του Παρισιού.

Παγκόσμιο σοκ μετά τις νέες τρομοκρατικές, όπως όλα δείχνουν, επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη του Παρισιού. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης  τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στα γκισέ της American Airlines, στην αίθουσα αναχωρήσεων.  Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

To Russia Today κάνει λόγο για 17 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Tο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μεταδίδει ότι υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Επισήμως οι βελγικές αρχές μιλούν για έναν επιβεβαιωμένο νεκρό. Τα αίτια της έκρηξης μέχρι στιγμής είναι άγνωστα όμως Βέλγοι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για εκρηκτικούς μηχανισμούςπου είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου. Το βελγικό κανάλι BRT μεταδίδει ότι βρέθηκε και τρίτο ύποπτο πακέτο, πιθανών εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροδρόμιο.

Συνεδριάζει το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας του Βελγίου και ανέβασε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής του Βελγίου στο 4.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός δήλωσε: Παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό, Προτεραιότητά μας είναι τα θύματα και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο.

Καπνός βγαίνει από το κτίριο, το οποίο εκκενώθηκε, τζάμια έχουν σπάσει ενώ σοκάρουν οι εικόνες των τραυματιών που κείτονται στο έδαφος.

Η κυκλοφορία των τρένων και των αυτοκινήτων προς το αεροδρόμιο έχει διακοπεί.

Οι αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο του αεροδρομίου και όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν.  Πολλά αεροσκάφη που επρόκειτο να αφιχθούν στο αεροδρόμιο έχουν αλλάξει πορεία.

Η τρομοκρατική, όπως όλα δείχνουν,  επίθεση γίνεται λίγες ημέρες μετά του σύλληψη του πρωταγωνιστή στο μακελειό του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάν.

thetoc.gr

11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρόμιο Βρυξελλών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου