Friday, 20 September, 2024

Πανδαιμόνιο στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή (βίντεο)

Επεισόδιο «με το καλημέρα» της επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε «βλάκα» και «καραγκιόζη» τον προεδρεύοντα Μάκη Μπαλαούρα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως καταστρατήγησε όλες τις διαδικασίες και το Σύνταγμα, ζητώντας τον λόγο με βάση τη δύναμη των κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να διακοπεί άμεσα το τσίρκο της συγκυβέρνησης που προσβάλει τους θεσμούς και το Σύνταγμα της Ελλάδος. Ποιος κυβερνητικός βουλευτής έχει διαβάσει τις 7500 σελίδες του νέου ανθελληνικού Μνημονίου; Συνυπεύθυνη στην προδοσία είναι και η συγκυβέρνηση και η δήθεν αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας.

Επικράτησε ένταση στην αίθουσα, με τον βουλευτή να προκαλεί τον κ. Μπαλαούρα να επιστρατεύσει τη φρουρά της Βουλής, όπως είχε συμβεί στην Ολομέλεια στη συζήτηση του προηγούμενου νομοσχεδίου με τον βουλευτή Γ. Λαγό.

«Δεν σε φοβάμαι. Αλλού αυτά. Δεν φοβήθηκα τις νύχτες με τα τανκς, εσένα θα φοβηθώ… » απάντησε ο κ. Μπαλαούρας.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να νομοθετήσει με διαδικασίες «εξπρές», παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και χωρίς να γνωρίζουν οι βουλευτές τι ψηφίζουν, καθώς κατέθεσε ένα νομοσχέδιο 7.500 σελίδων χωρίς σημαντικά παραρτήματα.

Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς κατήγγειλε τον ερχομό του πολυνομοσχεδίου – εκτρώματος στην Βουλή τα μεσάνυχτα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατέθεσε πριν λίγο ως νομοτεχνική βελτίωση τα παραρτήματα, τα οποία δεν είχαν περιληφθεί στο νομοσχέδιο. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελος, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για υποκρισία και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για μικροκομματικά οφέλη.

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε να διακοπεί άμεσα η παρούσα προδοτική διαδικασία.

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος κατήγγειλε τη διαδικασία με την προσχηματική κλήση φορέων.

Πανδαιμόνιο στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή (βίντεο)

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου