Friday, 20 September, 2024

Σκότωσαν τη Βρετανή βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ…

Νεκρή η βουλευτής στη μάχη του Brexit

Η Βρετανή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ, 41 ετών, έχασε τη ζωή της λόγω των τραυμάτων που έφερε από επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι στο Μπίρστολ του δυτικού Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία, νωρίτερα το απόγευμα. Την ανακοίνωση έκανε επισήμως η τοπική αστυνομία. Η επίθεση έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η κ. Κοξ, μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων για το Εργατικό. Κόμμα στην περιφέρεια Μπάτλεϊ και Σπεν, αφέθηκε να κείτεται αιμορραγώντας στον δρόμο από τον δράστη της επίθεσης.

Ο βασικός ύποπτος ως δράστης, ονόματι Τόμι Μέιρ, 52 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία στην οδό Μάρκετ, στο Μπίρστολ.

Η βουλευτής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο του Λιντς, όπου και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή…

Η Κοξ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν η επίθεση σχετίζεται με την εκστρατεία για το δημοψήφισμα. Μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» πριν επιτεθεί στην Κοξ, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για διαμάχη μεταξύ δύο ατόμων, τους οποίους πήγε να χωρίσει η βουλευτής. Τόσο η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, όσο και εκείνη που τάσσεται κατά καταδίκασαν την επίθεση και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την προεκλογική τους καμπάνια για σήμερα. Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις δράσεις τους και αύριο, Παρασκευή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Γιβραλτάρ υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για «τραγωδία» και σημείωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

Σοκαρισμένος δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν έκανε λόγο για μία «καταστροφική ημέρα και για ένα καταστροφικό πλήγμα στη δημοκρατία μας».

Μήνυμα συμπαράστασης στον βρετανικό λαό και συλλυπητήρια στην οικογένειά της βουλευτή εξέφρασε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

naftemporiki.gr – in.gr

Σκότωσαν τη Βρετανή βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου