Friday, 20 September, 2024

Αυτός ο άνδρας ζει ένα δράμα! Έχει «πεθάνει» σε 3 τρομοκρατικές επιθέσεις!

Η ιστορία αυτού του άνδρα είναι περίεργη. Τρεις φορές έχει εμφανιστεί ως θύμα των πιο πρόσφατων και γνωστών τρομοκρατικών ενεργειών. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Κάποιος θα είχε ενοχληθεί αν διάβαζε στις εφημερίδες την είδηση ότι είναι νεκρός. Πόσω μάλλον αυτός ο άνδρας για το οποίο τα μέσα ενημέρωσης έχουν κατά καιρούς γράψει ότι σκοτώθηκε σε τρεις διαφορετικές τρομοκρατικές επιθέσεις και ότι σε ακόμη μια ήταν ο βομβιστής. Η πρώτη εμφάνισή του στα μέσα ενημέρωσης ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν γράφτηκε ότι ήταν ένα από τα θύματα της «τρομοκρατικής επίθεσης» στην πτήση της EgyptAir που συνετρίβη στα νερά της ανατολικής Μεσογείου.

Η πληροφορία για τον θάνατο του άνδρα προήλθε από ένα Tweet. Ο χρήστης με το όνομα Perro al-Baghdadi, έγραψε στο μήνυμά του: Ο αδερφός του ταξίδευε με την Egyptair. Φοβάμαι για τη ζωή της (sic). Σας παρακαλώ βοηθήστε με.

Από την Egypt Air στο gay club του Ορλάντο

Πέρασαν μερικές εβδομάδες και ο ίδιος άνδρας εμφανίστηκε ως νεκρός στο μακελειό στο Gay Club Pulse του Ορλάντο. Μάλιστα η φωτογραφία του εμφανίστηκε σε ένα βίντεο της εφημερίδας New York Times. Λίγες μέρες μετά την συγκεκριμένη ανάρτηση, στο βίντεο της εφημερίδα εμφανίστηκε ένα μήνυμα που ανέφερε: «Η εικόνα ενός άνδρα που εμφανίζεται χρονικό σημείο 2:24 μιας προηγούμενης εκδοχής του βίντεο, έχει αφαιρεθεί. Μετά την δημοσιοποίηση εκείνου του βίντεο, είχαμε μια πληροφορία που έθετε υπό αμφισβήτηση αν ο άνδρας αυτός είναι θύμα. Η ταυτότητά του δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί».

Αγνοούμενος στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Η τελευταία τρομοκρατική ενέργεια στην οποία ο άνδρας αυτός… πέθανε, ήταν η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Ο χρήστης «Batiato» γράφει: «Βοήθεια. Ο αδερφός μου ήταν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και δεν έχουμε μάθει τίποτε γι’ αυτόν. Παρακαλώ, βοηθείστε». Στις 19 Ιουνίου η φωτογραφία του εμφανίζεται ακόμη μια φορά σε μια καταστροφή,. Αυτή τη φορά δεν είναι θύμα αλλά θύτης. Κάποιοι στο διαδίκτυο τον κατηγορούν ότι ήταν ο άνδρας που άνοιξε πυρ κατά εκπαιδευτικών που διαδήλωναν στο Μεξικό.

Δημοσιογράφοι του καναλιού France 24 ήταν αυτοί που διαπίστωσαν ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται σε ό,τι κακό συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο και μάλιστα είναι και θύμα. Σύντομα βρήκαν την άκρη. Κάποιοι χρησιμοποίησαν τις φωτογραφίες του νεαρού για να τον εξευτελίσουν διεθνώς. Ο λόγος; Διαβάστε την απάντηση που δίνει ένας από αυτούς που έστησαν αυτήν την απίστευτη πλεκτάνη:

«Αυτός ο άνδρας ήταν κάποτε φίλος μου. Εκλεψε χρήματα από τουλάχιστον τέσσερις γνωστούς μου. Κατέθεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον του, όμως οι διαδικασίες αργούν και ακόμη δεν έχουμε πάρει πίσω τα χρήματά μας. Αποφασίσαμε να τον τιμωρήσουμε, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του στο διαδίκτυο. Στόχος μας ήταν να του καταστρέψουμε την υπόληψή του. Θέλαμε όλος ο κόσμος να γνωρίσει αυτή τη φάτσα».

Τα χρήματα που αυτός ο άνθρωπος χρωστάει κυμαίνονται από μικρά ποσά έως χίλια δολάρια.

Ο φαύλος κύκλος της διαδικτυακής αναπαραγωγής

Ο νεαρός μίλησε στη γαλλική τηλεόραση, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την διαρκή αναπαραγωγή της φωτογραφίας του, όχι  μόνο στο Twuitter από άγνωστους χρήστες αλλά και από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης που αντλούν τις πληροφορίες τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να μπουν στον κόπο αν κάνουν διασταύρωση πληροφοριών: «Η φωτογραφία μου είναι παντού, επειδή κάποιος ξεκίνησε αυτήν την απάτη μετά από μια δικαστική διαμάχη. Ποτέ δεν κατήγγειλα αυτούς τους ανθρώπους διότι στο Μεξικό τίποτε δεν γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Τώρα η φωτογραφία μου παρουσιάζεται σε διάφορες περιπτώσεις και αναπαράγεται στο Twitter. Επικοινώνησα με πολλά μέσα ενημέρωση και ζήτησα να σβήσουν τη φωτογραφία μου, αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκαν».

Αυτός ο άνδρας ζει ένα δράμα! Έχει «πεθάνει» σε 3 τρομοκρατικές επιθέσεις!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου