Saturday, 21 September, 2024

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στον δήμο Βέροιας και ένταξη στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών. Στους δήμους Πέλλας;

Ο δήμος Βέροιας είναι ανάμεσα στους 30 δήμους της χώρας που θα καταβληθεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Εκτός από αυτό, σύμφωνα με όσα είπε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο δήμος Βέροιας θα ενταχθεί και πρόγραμμα σίτισης μαθητών. Στο πρόγραμμα δεν θα ενταχθεί το σύνολο των δημοτικών σχολείων του δήμου αλλά οι πιο ευάλωτες μονάδες (δεν ξεκαθαρίστηκε με ποια κριτήρια θα χαρακτηριστούν κάποιες σχολικές μονάδες ως πιο ευάλωτες).

Στους τέσσερις δήμους της Πέλλας όλα κυλούν ρόδινα, η ανεργία είναι κάτω από το 20% οπότε δεν υπάρχει ζήτημα ένταξης; Ποιος θα ενδιαφερθεί επιτέλους για τους πολίτες; Ποιος θα διεκδικήσει; Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης; Βουλευτές που υπόσχονται πως στο Β’ πρόγραμμα – κάτι σαν αυτό της … πάλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ ή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ στα μεσαία, δεν ακούστηκε αυτό όταν έγινε η δήλωση; – από Σεπτέμβριο θα ενταχθούν και οι δήμοι Πέλλας; Μα τότε, όταν γίνει, θα ενταχθούν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Θ. Φωτίου όλοι οι δήμοι της επικράτειας.

Όπως είχε ανακοινώσει και στη Βουλή η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, που θα διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2016, θα εφαρμοστεί σε τριάντα επιλεγμένους Δήμους με αναμενόμενους δικαιούχους περίπου 40.000 νοικοκυριά. Στη δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλη την ελληνική Επικράτεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου