Tuesday, 24 December, 2024

Έναρξη παραγωγής και αναβάθμιση των εργοστασίων της ΕΒΖ

Επενδύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των εργοστασίων της με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής

και αύξηση της δυναμικότητας πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, όπως αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM» ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος. «Οι επενδύσεις έχουν στόχο να μειώσουν τα κόστη λειτουργίας, αλλά και την επαναλειτουργία του εργοστασίου των Σερρών μέσα στο 2017», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Την ίδια ώρα στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας έχουν παραληφθεί το 65% των ζαχαροτεύτλων, ενώ στην παραγωγική διαδικασία η επεξεργασία τους βρίσκεται στο 57% του συνολικού όγκου. Η διαδικασία παραλαβής των ζαχαρότευτλων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 12 ημέρες. “Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή της ζάχαρης από όλα τα ζαχαρότευτλα που θα συγκεντρωθούν στο Πλατύ Ημαθίας, ενώ μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα λειτουργεί και το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, που θα παραλάβει ποσότητα ζαχαροτεύτλων από 15.000 στρέμματα καλλιεργειών. Η συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής θα ενεργοποιήσει το μοναδικό φουγάρο που υπάρχει στην περιοχή του Έβρου”, επισήμανε ο πρόεδρος Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Στόχος της εταιρείας για το 2017 είναι η ελληνική βιομηχανία να μπορέσει να «ξεπεράσει τα 40.000 στρέμματα καλλιέργειας στην περιοχή του Έβρου με απώτερο σκοπό το νούμερο των καλλιεργησίμων εκτάσεων να φτάσει εκείνο του 2005, δηλαδή τα 100.000 στρέμματα περίπου στην περιοχή της Θράκης. Η υπολογιζόμενη παραγωγή ζάχαρης για το 2017 είναι της τάξης των 80.000 τόνων έναντι αναγκών της τάξης των 300.000 τόνων για το σύνολο της ελληνικής αγοράς. Στόχος της ΕΒΖ για το 2018 είναι η παραγωγή να καλύπτει περισσότερο από το 50% των αναγκών της ελληνικής αγοράς”, τόνισε ο κ. Ρώσσιος. Τέλος ο πρόεδρος της ΕΒΖ επισήμανε ότι: “με αυτές τις επιχειρηματικές κινήσεις απασχολούνται στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας μόνιμα και εποχιακά περίπου 800 άτομα, 4000 οικογένειες συνολικά, αν λάβουμε υπόψιν μας τις δραστηριότητες που υπάρχουν γύρω από την καλλιέργεια και την μεταφορά της ζάχαρης», ολοκλήρωσε ο κ. Ρώσσιος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου