Friday, 20 September, 2024

Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία – βίντεο

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα

στον αστυνομικό-σκοπό της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η χειροβομβίδα εξερράγη σε απόσταση  λίγων μέτρων από τη σκοπιά. Ο αστυνόμος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη στις 4:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στο σημείο, επί της βασιλίσσης Σοφίας έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή. Αργότερα, βρέθηκε στα Εξάρχεια μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτή στην οποία επέβαιναν οι δράστες.

Οι Αρχές αναζητούν επίσης στοιχεία στις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν σε κτίρια και σημεία της περιοχής. Επίσης, και από μαρτυρίες των αστυνομικών-σκοπών στην απέναντι είσοδο της Βουλής.

Ένα μικρό, αλλά κομβικό σημείο είχε αποκλειστεί στο κέντρο της Αθήνας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να προκλειθεί κυκλοφοριακό “έμφραγμα”. Η οδός Βασιλίσσης Σοφίας ήταν κλειστή από το Σύνταγμα ως τη Σέκαρη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα οχήματα που κινούνται από την πλατεία συντάγματος προς την άνοδο της Β. Σοφίας, ούτε και εκείνα που βρίσκονται στο ρεύμα καθόδου.

Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση διοχετευόταν προς τα στενά του Κολωνακίου με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να έχει “μπλοκάρει”. Από τις 08:20 ο δρόμος μπροστά τη Γαλλική Πρεσβεία άνοιξε και πάλι και έτσι σιγά, σιγά η κατάσταση γίνεται καλύτερη.

Newsroom ΔΟΛ – newsit

Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου