Monday, 30 September, 2024

Κορυφώνονται οι διεργασίες ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις των ομάδων κινητοποίησης των αγροτών που ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους σε όλη τη χώρα

Στη Νίκαια σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί σύσκεψη στο Βασιλί με σκοπό την προετοιμασία της καθόδου των τρακτέρ στο Μπλόκο της Νίκαιας και την ενημέρωση των αγροτών για τις τρέχουσες εξελίξεις στα αγροτικά. Την ίδια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των Επιτροπών Αγώνα, της έτερης μεγάλης ομάδας Θεσσαλών αγροτών. Σε διαφορετικές μορφές κινητοποίησης προσανατολίζονται οι αγρότες της Κρήτης και η Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου ενώ διεργασίες γίνονται σε πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδος, καθώς η 23η Ιανουαρίου είναι πλέον προ των πυλών.

Με ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο Βασιλί. Σκοπός της σύσκεψης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η προετοιμασία της καθόδου των τρακτέρ στο Μπλόκο της Νίκαιας και η ενημέρωση των αγροτών για τις τρέχουσες εξελίξεις στα αγροτικά. Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιεί το βράδυ της Πέμπτης στο Καλλιφώνι Καρδίτσας και η ΕΟΑΣΚ, ενώ και οι Επιτροπές Αγώνα ετοιμάζονται να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Διαφορετικές μορφές αγώνα έχουν επιλέξει οι Κρητικοί, ξεκινώντας από Δευτέρα κινητοποιήσεις με διαμαρτυρία έξω από τη ΔΟΥ Ηρακλείου. Μέλη των αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών-Αστερουσίων και Αρκαλοχωρίου έχουν ήδη απευθύνει  κάλεσμα σε όλους τους αγρότες του νησιού, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις τους.

Ραντεβού έχουν δώσει και οι αγρότες της Ζακύνθου μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Παμβοιωτική σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στο Διοικητήριο Λιβαδειάς στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.

agrotypos

Κορυφώνονται οι διεργασίες ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου