Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σ. Θεοδωράκης: «Ψηφίζοντας λαϊκιστές και ψεύτες ανακυκλώνουμε τα προβλήματα της χώρας»

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παλμός” της Ρόδου

«Το σημαντικό είναι ποια είναι η μεγάλη ώρα για τη χώρα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Τώρα τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται οι μεγάλοι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται το θέμα είναι τι θα γίνεται με την πατρίδα μας», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου “ράδιο Παλμός” και τη δημοσιογράφο Τζίνα Δαβιλά. Όπως είπε ο επικεφαλής του Κινήματος «έχουμε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση σε κάτι που δεν θα έπρεπε που είναι η αξιολόγηση με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να κρατάει λίγο την αναπνοή της να νιώθει μια ασφυξία να νιώθει μια δίψα για να βγει να ξεδιψάσει υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα και νομίζω ότι ψηφίζοντας λαικιστές ψηφίζοντας ψεύτες ανακυκλώνουμε τα προβλήματα της χώρας».

Αναφερόμενος στις εντάσεις που προκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν και στις εξελίξεις στην Τουρκία ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την πίστη του ότι πρόκειται για «απόνερα του επικείμενου δημοψηφίσματος». «Τα δημοψηφίσματα δημιουργούν “εμφύλιες” αναταραχές στις χώρες που γίνονται, το έχουμε ζήσει και εδώ. Οπότε και αυτός προσπαθεί να φανατίσει το κοινό του με υπερβολικές κουβέντες, με υπερβολικές πράξεις. Ελπίζω το δημοψήφισμα θα σημάνει και το τέλος της υπερβολικής συμπεριφοράς του Ερντογάν» τόνισε.

Για τη μελλοντική συμπεριφορά της Τουρκίας μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος εκτίμησε ότι «ο Ερντογάν χτίζει ένα έδαφος για να ψηφιστεί από τους πολίτες της Τουρκίας. Αν κερδίσει το δημοψήφισμα θα ησυχάσει. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Θυμηθείτε τον Αλέξη Τσίπρα πριν το δημοψήφισμα. Υπερβολικές κουβέντες και έπειτα προσαρμογή στην πραγματικότητα». Όπως είπε στη συνέχεια «σημασία έχει ότι εμείς σε σχέση με την Τουρκία πρέπει να κρατάμε πάντα μια ψύχραιμη στάση, να μη κλιμακώνουμε τα πράγματα. Γιατί όταν κλιμακώσεις καταστάσεις δημιουργείς απόνερα σε τομείς που δε θέλεις, επί παραδείγματι στον τουρισμό.Εμείς δεν θέλουμε να διαταράξουμε αυτή τη στιγμή τη ζωή στη Ρόδο, τη ζωή στο Αιγαίο, τη ζωή στα Δωδεκάνησα, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Προσεχτικοί όχι υποχωρητικοί» δηλωσε.

Αναφερόμενος στη στάση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου υπογράμμισε ότι «δεν βοηθάει στην επίλυση των εθνικών μας ζητημάτων ένας άνθρωπος της εικόνας, που του αρέσει πολύ να κυκλοφορεί και με στρατιωτικές στολές. Κάνει πράγματα που είναι ξεπερασμένα στην Ευρώπη προκαλώντας αρνητικές σκέψεις. Απ’ ότι φαίνεται αποφάσισε να περιοριστεί ή τον περιόρισαν και αυτό είναι καλό γιατί ο στρατός, η αεροπορία, το ναυτικό, πρέπει μεν να έχουν μια δηλωτική παρουσία σε αυτές τις περιοχές αλλά από την άλλη δεν πρέπει οι πολιτικοί κάνουν αψυχολόγητες ενέργειες. Πρέπει να συμπεριφέρονται ψύχραιμα και δη σε μία χώρα με ευρωπαϊκό αέρα όπως η δική μας».

Τέλος αναφέρθηκε στην αυριανή του επίσκεψη στη Ρόδο, εκφράζοντας τη διάθεσή του να συζητήσει με τους Ροδίτες και εκπροσώπους φορέων του νησιού. «Εμάς δε μας ενδιαφέρει να έχουμε τσιτάτα, δεν με ενδιαφέρει να φέρω μια ομιλία έτοιμη, με ενδιαφέρει κυρίως να ακούσω και να απαντήσω στα ερωτήματα των πολιτών, ερωτήματα που είτε αφορούν την κατάσταση της χώρας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου