Friday, 4 October, 2024

Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Βόλεϊ γυναικών: Με το απίστευτο ρεκόρ 14/14 νίκες επίσημα στην Α2!

Τέλος και επίσημα στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Γυναικών της Ε.Σ.Π.Ε.Μ. όπου το γυναικείο τμήμα του Μέγα, στον τελευταίο του αγώνα την Κυριακή 30/04/2017

αντιμετώπισε τον Γ.Σ.  Κοζάνης εκτός έδρας,  πέτυχε νίκη με 1-3 σετ και ανεβαίνει στην Α2 Εθνική Γυναικών έχοντας κάνει μόνο νίκες.

Στους δεκατέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος, έχοντας αντιμετωπίσει αξιόμαχες ομάδες από όλη την Κεντροδυτική Μακεδονία, τερμάτισε αήττητη κάνοντας σχεδόν το απόλυτο βαθμολογικά ( 40 βαθμοί ), έχοντας χάσει μόνο δύο βαθμούς σε όλη την αγωνιστική πορεία επικρατώντας σε όλα τα παιχνίδια. Αποχαιρετώντας λοιπόν την Β΄ Εθνική, το αγωνιστικό τμήμα έχοντας μπροστά του το καλοκαίρι για να προετοιμαστεί στις νέες προκλήσεις  της ανώτερης αγωνιστικής κατηγορίας όπου και θα ανήκει από την νέα περίοδο, υπόσχεται να μας χαρίσει μία νέα χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και συγκλονιστικά παιχνίδια.

Ας Μιλήσουν οι Αριθμοί!

Μετά την καταπληκτική χρονιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, το πρωτάθλημα και το σπουδαίο γεγονός της ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών, αλλά και το πρωτάθλημα κορασίδων, είναι κατάλληλη η στιγμή να θυμηθούμε όλα τα κατορθώματα του συλλόγου μέχρι τώρα. Χωρίς αμφιβολία, ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. Το τμήμα των γυναικών ανεβαίνει στην Α2 Εθνική κατηγορία για 3η φορά στην ιστορία του. Η πρώτη ήταν το 2008. Η δεύτερη ήταν το 2011, ενώ το 2012 κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Το φετινό πρωτάθλημα, είναι το 5ο που κατακτά, και αν αναλογιστεί κανείς ότι 7 χρόνια δε συμμετείχε στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Μ., γιατί αγωνιζόταν σε ανώτερες κατηγορίες, είτε Β’ Εθνική ή Α2, ουσιαστικά, από το 2003 και μετά έχει χάσει μόνο 3 φορές την πρωτιά. Τις χρονιές αυτές που δεν πήρε το πρωτάθλημα, δεν ήταν ποτέ εκτός 3άδας.

Με το φετινό πρωτάθλημα των κορασίδων, συνεχίζεται το ρεκόρ του συλλόγου γι’ αυτήν την ηλικιακή κατηγορία. Οι κορασίδες του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν κατακτήσει 10 φορές το πρωτάθλημα. Αντιθέτως, όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί έχουν μόλις 7 πρωταθλήματα. Αποκορύφωμα των επιτυχιών τους ήταν η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος το 2002. Σε πανελλήνια πρωταθλήματα έχουν κατακτήσει και τη 2η και 3η θέση.

Πολυνίκης και στην ηλικιακή κατηγορία νεανίδων είναι ο Μέγας Αλέξανδρος με 9 στα 17 πρωταθλήματα. Στις εμφανίσεις του στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατέκτησε μία φορά την 1η θέση και δύο φορές την 4η. Καμία άλλη ομάδα της κεντρικο-δυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Μ.) δεν έχει κατακτήσει πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Δεν ξεχνάμε και την ομάδα των παγκορασίδων, η οποία έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Μ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου