Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε η “Πέλλα της Γεύσης” στο Κτήμα Λίγας η ετήσια εκδήλωση «Πέλλα της Γεύσης», την Κυριακή 7 Μαΐου.
Φέτος ο τίτλος: “Η λίμνη στο πιάτο της Πέλλας”, περιελάμβανε ομιλίες από τον δασολόγο-ορνιθολόγο Ιωάννη Τσουγκράκη, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά το τοπίο της περιοχής, με την χλωρίδα και την πανίδα της λίμνης από τις αρχές του αιώνα ενώ η αρχαιολόγος, Αναστασία Χρυσοστόμου έδωσε τα ιστορικά στοιχεία του βάλτου. Τα εκπληκτικά πιάτα, όλα βασισμένα στις γεύσεις της λίμνης, όπως γριβάδι και καβούρια, προετοίμασαν επαγγελματίες μάγειρες, από ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, όπως ο «Κάβουρας», το τσιπουράδικο «Ο Σωτήρης» και ο «Γλυκάνισος».Το παρόν έδωσαν η δημοσιογράφος γεύσης, παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής «chef στον αέρα» Ελένη Ψυχούλη και ο σύμβουλος τροφίμων και γευσιγνώστης ελαιολάδου Οδυσσέας Βλαχάβας, οι οποίοι σχολίασαν το παραδοσιακό στοιχείο στα πιάτα, τα αρώματα και τις γεύσεις που έχουν μείνει από γενιά σε γενιά…