Friday, 20 September, 2024

Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις και τα θέματα σε Χημεία, Λατινικά και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πανελλήνιες 2017: Στα Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη (14/06) οι υποψήφιοι

των Πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων.

Για ακόμα μία μέρα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ κάθισαν στα θρανία για να εξεταστούν σε μαθήματα προσανατολισμού.

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εξετάστηκαν στη Χημεία, οι υποψήφιοι των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στο μάθημα της Ιστορίας.

Κατεβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στα Λατινικά

Κατεβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη Χημεία

Κατεβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πού θα κυμανθούν οι Βάσεις 2017

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των βάσεων από τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκτιμάται ότι θα είναι πτωτική στις Πολυτεχνικές, Οικονομικές σχολές και στα τμήματα Πληροφορικής λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στα μαθηματικά.

Δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι χαρακτηρίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν την Παρασκευή (09/06) οι υποψήφιοι για τις θετικές σχολές.

Σύμφωνα με τα σχόλια: «Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα είχαν δοθεί τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων. Ως αποτέλεσμα του βαθμού δυσκολίας αναμένεται τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες από 17 -18 και πάνω να μην είναι πολλά».

Σε ό,τι αφορά στα Αρχαία Ελληνικά που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων τόνισε ότι: «Τα ερωτήματα που συνοδεύουν το διδαγμένο κείμενο (Πλάτωνος Πρωταγόρας 322d- 323c) είναι σαφή και κατανοητά. Η αναμενόμενη-όπως και κάθε χρόνο-επιλογή του διδαγμένου επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ανανέωσης της ύλης». Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων επισημαίνει: «Οι γραμματικές, συντακτικές και ετυμολογικές παρατηρήσεις ήταν, επίσης, σαφείς για έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιοι».

 

 

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), Ελεύθερο (26/6) και Γραμμικό Σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6).

Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

newsbomb.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου