Tuesday, 30 April, 2024

Άλλο ένα«τυπικό» ΔΣ στον δήμο Πέλλας; Πού είναι το υπόγειο παρκινγκ; Η διεκδίκηση Καψάλη; Το… έντυπο των 100.000 ευρώ;

Ερωτήματα δεν έχει η Αντιπολίτευση; Όλα βαίνουν καλώς στο δήμο Πέλλας δηλαδή; Όλα στρωμένα, ρολόι; Κάποιοι, είτε από τη Συμπολίτευση

που έγιναν στη συνέχεια και Αντιδήμαρχοι και άλλοι της Αντιπολίτευσης, νομίζουν ότι εκλέχθηκαν για να κάνουν τζάμπα τουρισμό. Μάλλον όχι τζάμπα, εις βάρος των πολιτών, καθώς την αντιμισθία δεν ξεχνούν να την παίρνουν χωρίς να ακούσουμε τη χροιά της φωνής τους στα Δημοτικά Συμβούλια 3 συν 3,5 χρόνια της πρώτης θητείας… Για απολογισμό έργου ούτε λόγος! Τι απολογισμό να κάνει; Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Δράσης, ξεκινώντας από το πρώτο έτος θητείας της Δημοτικής Αρχής, υπάρχει ένα έργο που να έχει παραδοθεί; “Νοικοκύρεμα του δήμου”; Παραμυθάκια για παιδάκια… Αλλάξτε πλευρό.

Την Τρίτη 24-10-2017 στις 19:30μμ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης αφορούν εγκρίσεις κατά κύριο λόγο. Και εφόσον δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο δήμο Πέλλας ή καλύτερα έχουν διαλυθεί ή ‘’κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου’’ ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών, δεν υπάρχουν θέματα προ ημερήσιας διάταξης να τεθούν! «Χαμός» ας πούμε με ένα πολιτιστικό… φυλλάδιο να το χαρακτηρίσουμε (γιατί δεν το είδαμε και ούτε πρόκειται), έντυπο… για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής που στοίχισε 100.000 ευρώ και ο δήμαρχος υποστήριξε σε συμβούλιο προ έτους σχεδόν, απαντώντας στον κ. Καστερίδη ‘’Τι καίγεστε; Βρίσκεται στο τυπογραφείο’’! Μετά από μια πενταετία το τυπογραφείο που βρίσκεται λογικά έχει δηλώσει πτώχευση!

Άλλο θέμα; Δημοσίευση από το 2015 στο έντυπο φύλλο του «Λόγου της Πέλλας» ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΔΩ

… Η αντιπολίτευση έκανε λόγο και για τη μη πραγματοποίηση έργων που είχε επικαλεσθεί οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου εκφράζοντας τον έντονο αποτροπιασμό του για τη σημερινή του κατάληξη, καθώς και για το υπόγειο πάρκινγκ που ο δήμαρχος μάλιστα “καιγόταν” να πάρει σύντομα έγκριση για να υλοποιηθεί άμεσα- λέμε τώρα… εδώ σταμάτησε μέχρι και το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης…

Η επικεφαλής της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” Ολυμπία Παπαδοπούλου μίλησε για την πρόταση που έχει ακουστεί επίσης εδώ και χρόνια, σχετικά με τη δημιουργία πάρκινγκ στο στρατόπεδο Καψάλη τονίζοντας ωστόσο πως το στρατόπεδο δεν ανήκει στον Δήμο. Και μας θύμισε πως και για αυτό το ζήτημα υπήρξαν δεσμεύσεις που έμειναν στα λόγια!

Το ημιτελές πάρκο του Αγίου Γεωργίου; Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς… Θέματα δεν υπάρχουν για την Αντιπολίτευση. Αν επειδή ορισμένοι δεν θέλουν να κατέβουν στις επόμενες εκλογές, έχασαν το ενδιαφέρον τους, αυτό δεν απασχολεί τον κόσμο. ΑΝ δεν θέλουν να ασχοληθούν, ας δηλώσουν παραίτηση.

Στο ΔΣ του Σεπτεμβρίου πέρασαν όλα τα θέματα ομόφωνα, σε δέκα λεπτά και έληξε η συνεδρίαση!

Η Ημερήσια Διάταξη του Συμβουλίου στις 24/10/2017:

1)    Έγκριση της αριθμ. 87/2017 απόφαση της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας που αφορά την παραχώρηση – μεταβίβαση δύο οχημάτων.

2)    Τροποποίηση της αριθμ. 1/2017 απόφασης του Δ.Σ Πέλλας που αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πέλλας και ΔΕΥΑ Πέλλας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: Κατασκευή έργων αποχέτευσης Δ.Ε Κύρρου , πρ/σμού: 6.584.087,80 €.

3)    Συγκρότηση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου: Κατασκευή πεζοδρομίων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών , πρ/σμού: 180.000,00€.

4)    Έγκριση ή μη παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: Οριζόντια σήμανση οδικού δικτύου Δήμου Πέλλας.

5)    Έγκριση ή μη παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Νέας Πέλλας.

6)    Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: Δημιουργία πολυθεάματος για τη ζωή και το έργο του Μ. Αλεξάνδρου, πρ/σμού: 131.474,71 €.

7)    Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: Τοιχείο αντιστήριξης γηπέδου Αξού, πρ/σμού: 60.000,00 € Α.Μ. 18/2015.

8)    Αναμόρφωση πρ/σμού οικονομικού έτους 2017 του Δήμου Πέλλας.

9)    Αποτίμηση παροχής φρέσκου γάλακτος προς τους υπαλλήλους , σε χρήμα προηγουμένων ετών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 97 του Ν.4483/2017.

10)    Υποβολή κατάστασης υλοποίησης πρ/σμού  Β΄ τριμήνου πρ/σμού οικ. έτους 2017 του Δήμου Πέλλας.

11)    Έγκριση γενομένης μετάβασης στην Αθήνα δημοτικού υπαλλήλου.

12)    Ψήφιση διαφόρων πιστώσεων για επέκταση φωτισμού οδικού δικτύου.

13)    Εκμίσθωση με δημοπρασία δημοτικών αγροτεμαχίων.

14)    Κοπή δένδρων.

15)    Έγκριση υλοποίησης  προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης- υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών.

16)    Έγκριση διενέργειας διαφόρων εκδηλώσεων του Δήμου Πέλλας.

17)    Αιτήσεις – διάφορα έγγραφα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου