Sunday, 29 September, 2024

24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΥπΑΑΤ την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ) αναφέρει τα εξής:
«Την προσεχή βδομάδα αναμένεται να καταθέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που θα σημάνει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων προκειμένου να επιτευχθεί η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται, δηλαδή η διαμόρφωση ευνοϊκότερων όρων για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Το πολυνομοσχέδιο, εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνει το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, στην οργάνωση και τη συλλογική δράση των εργαζομένων που η κυβέρνηση επιχείρησε με τροπολογία να περάσει το προηγούμενο διάστημα αλλά αναγκάστηκε να πάρει προσωρινά πίσω κάτω από την πίεση του κινήματος. Και με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ικανοποιεί τη διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων όσων επιθυμούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στη αντιλαϊκή πραγματικότητα που διαμορφώνουν για τους εργαζόμενους.
Τώρα όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και οι σχεδιασμοί που θα βάζουν εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων
Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία-Μέλη μας να πάρουν απεργιακές αποφάσεις, να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με τη δράση και τη συμμετοχή τους να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚA.
Μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο για τη δική μας ανάπτυξη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε την ίδια μας της ζωή και το μέλλον των παιδιών μας».
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΚΟΥΦΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου