Saturday, 21 September, 2024

Αυτοί διαφώνησαν με τον Μητσοτάκη στη ΝΔ για το Σκοπιανό… Από Πέλλα δεν!

Στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ το πρωί της Τρίτης, μόλις έφυγαν οι κάμερες και άρχισε η συζήτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με με πληροφορίες του Press-Gr

αντιμετώπισε σοβαρές ενστάσεις για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων και τη δήλωσή του ότι “η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως αυτή χαράχθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή και προφανώς αυτή είναι η επίσημη θέση της ΝΔ”.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από αρκετούς εκ των τομεαρχών εκφράστηκε μια ισχυρή τάση σύμφωνα με την οποία έχουν προκύψει “νέα δεδομένα” σε σχέση με το 2008 που πρέπει να ληφθούν υπόψη και να οδηγήσουν τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια σε “άλλη βάση” προφανώς πιο σκληρή από ελληνικής πλευράς. Χωρίς δηλαδή να απαρνηθούν το Βουκουρέστι, επί της ουσίας διαφώνησαν με τη θέση του Κ. Μητσοτάκη ότι αυτό πρέπει να θεωρείται υπό τις σημερινές συνθήκες αρκετό…
Οι τομεάρχες που κινήθηκαν σε αυτή τη γραμμή ήταν κυρίως ο Μάκης Βορίδης, ο (εκ Σερρών) Κώστας Καραμανλής, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.
Σημειώνεται ότι ανάλογες απόψεις είχε εκφράσει από προχθές και ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος μεταφέροντας τη “γραμμή” που επικρατεί στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Περιμένουμε ξεκάθαρη θέση στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μακεδονία και την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου από την Πέλλα, και όχι κ.λοτούμπες, όπως ήδη θέση έπρεπε να εκφραστεί από τον βουλευτή της ΝΔ του νομού.
Με πληροφορίες από τον Στάθη Παλαιολόγο – press-gr.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου