Sunday, 22 September, 2024

Έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προανακριτική

Παραμονή της συζήτησης για την υπόθεση για τη Novartis στη Βουλή και αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων.
Η συνεδρίαση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι και αναμένεται να συζητηθούν το θέμα των 10 καλπών, αλλά και το πώς θα είναι το ψηφοδέλτιο, αν θα έχει ονόματα ή όχι.
Να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την προανακριτική αν τελικά στηθούν 10 κάλπες, όπως αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή δεν είναι η μόνη προϋπόθεση που σκέφτεται να θέσει η ΝΔ για να συμμετάσχει στην αυριανή μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής.
Η δεύτερη προϋποθέση που θέτει, πέρα από τη μία και μόνη κάλπη, είναι το ψηφοδέλτιο να έχει μόνο το ερώτημα «ναι ή όχι» στη σύσταση της προανακριτικής, χωρίς να υπάρχουν και τα ονόματα των 10 εμπλεκομένων προσώπων στα οποία ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να βάλει σταυρό για «ναι» ή «όχι» σε παραπομπή στην προανακριτική.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου