Sunday, 22 September, 2024

Ο σάτυρος που είχε προτίμηση στα 10χρονα αγόρια

Πρώην διευθυντής οικονομικών της «Μακεδονίας», παράγοντας του Πανσερραϊκού και προπονητής τένις – Εκατομμύρια φωτογραφίες και ατελείωτα βίντεο

με τις αρρωστημένες πράξεις του – Το κολαστήριο στις 40 Εκκλησιές. 10 έως 15 ετών τα θύματά του
Κάθε φορά που συλλαμβάνεται κάποιος για παιδεραστία ή παιδική πορνογραφία η κοινωνία συγκλονίζεται, συνταράσσεται και μετά από λίγο το ξεχνάει. Όπως ακριβώς προσπερνάει στην καθημερινότητα «ύποπτες» κινήσεις που μπορεί να παρατηρεί στη διπλανή πόρτα και να αδιαφορεί εγκληματικά.
Μία τέτοια περίπτωση είναι η τελευταία που αποκάλυψε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη, στις 40 Εκκλησιές, φαίνεται πως είναι η αρχή του νήματος για να ξεσκεπαστεί, ακόμη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Το προφίλ του 63χρονου
Ο Αγγελούδης Αλέξανδρος του Παναγιώτη και της Αμαλίας, γεννηθείς το 1955 στις Σέρρες, εργαζόταν ως λογιστής – διευθυντής οικονομικών στην εφημερίδα «Μακεδονία», ενώ ασχολούνταν πολύ ενεργά με τον αθλητισμό ως καθηγητής τένις στις Σέρρες και είχε σχέσεις, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, με τον Πανσερραϊκό.
Ο ίδιος δεν είχε αποκτήσει παιδιά, ενώ η σύζυγός του απεβίωσε το 2009 χτυπημένη από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Όσοι τον γνώριζαν από την επαγγελματική του δραστηριότητα κάνουν λόγο για έναν αυστηρό και απρόσιτο χαρακτήρα, ο οποίος συμπεριφερόταν με πολύ απαξιωτικό τρόπο ειδικά στις γυναίκες.
Η εργασιακή του δύναμη άρχισε να φθίνει περίπου το 2002, όταν οι παλινοστούντες ή Αρμένιοι γονείς ενός παιδιού το οποίο κακοποίησε, τον εντόπισαν στο δασάκι πίσω από το Καυτανζόγλειο στάδιο και τον χτύπησαν τόσο βάναυσα, που παρέμεινε στο νοσοκομείο έναν μήνα.
Τα θύματα
Τα θύματα του 63χρονου ήταν ηλικίας από 10 έως 15 ετών, συνήθως αγόρια, ενώ ο τρόπος προσέγγισης ήταν μέσα από τη «στρατολόγηση» ενός ανήλικου, τον οποίο έβαζε να «ψαρεύει» άλλους ανήλικους και τελικά να καταλήγουν στο σπίτι του, όπου τους μαγνητοσκοπούσε, με αντάλλαγμα από 20 έως 30 ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 21 ανήλικοι, οι οποίοι πρόσφατα έπεσαν θύματα του 63χρονου, ενώ φαίνεται πως η λίστα συνεχώς μεγαλώνει, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η δράση του ξεκινάει σίγουρα 23 χρόνια πριν, αν όχι και νωρίτερα.
Το ιστορικό
Η αποκάλυψη της δράσης του ξεκίνησε στις 13 Μαρτίου, όταν ο 63χρονος προπηλακίστηκε από συγγενείς παιδιών στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μετά την απόπειρά του να πλησιάσει για πολλοστή φορά ανήλικα παιδιά και με την υπόσχεση ότι θα τους δώσει χρήματα για να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις.
Μετά τον ξυλοδαρμό ο 63χρονος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τα παιδιά μαζί με τους συγγενείς τους, στην προκειμένη περίπτωση Ρομά, κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.
Για την ακρίβεια ο δράστης, ο οποίος χρησιμοποιούσε έναν 17χρονο Ρομά από τα Διαβατά σταθερά ως «δόλωμα», εκείνο το απόγευμα ζήτησε από τον νεαρό να φέρει ακόμη ένα αγόρι.
Στο καθορισμένο τους ραντεβού κοντά στην αερογέφυρα του Δενδροποτάμου, όταν ο σάτυρος είδε ότι το δεύτερο παιδί ήταν επίσης περίπου 17 ετών, αρνήθηκε να το πάρει μαζί τους, καθώς ήθελε να είναι μικρότερης ηλικίας.
Επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο ο δράστης και το 17χρονο σταθερό του θύμα και ξεκίνησαν την περιήγηση προς αναζήτηση νεότερου παιδιού.
Ο δεύτερος 17χρονος, έχοντας τόσο το αίσθημα της απόρριψης, της αδικίας, όσο και του φόβου για το τι θα συνέβαινε στον φίλο του, έτρεξε και εκμυστηρεύθηκε στον θείο του το τι είχε συμβεί.
Ο θείος υποψιασμένος, καθώς είχε ξανακούσει για τη δράση του 63χρονου, ξεκίνησε το κυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Όταν οι συγγενείς των νεαρών παιδιών εντόπισαν το αυτοκίνητο, το ακινητοποίησαν και προπηλάκισαν άγρια τον άνδρα που χρησιμοποιούσε τα παιδιά για τις φρικιαστικές του ορέξεις.
Οι ίδιοι οι Ρομά κάλεσαν την Αστυνομία στον καταυλισμό των Διαβατών, ο 63χρονος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου για τις πρώτες βοήθειες, ακολούθησαν οι καταγγελίες και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται η μακροχρόνια δράση ενός ανθρώπου που οι κοινωνικές επαφές και δραστηριότητές του ήταν αυτό που αναφέρεται συχνά ως «υπεράνω υποψίας».
Τα φρικιαστικά ευρήματα
Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, στις 40 Εκκλησιές στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με έναν πρωτοφανή όγκο υλικού παιδικής πορνογραφίας αλλά και με περιεχόμενο που δεν αντέχει ούτε το πιο γερό στομάχι.
Το πρώτο βίντεο, από το υλικό που μέχρι στιγμής έχει εξεταστεί, το οποίο φαίνεται να έχει τραβήξει ο ίδιος ασελγώντας σε παιδί, είναι του 1995, ενώ το υπόλοιπο υλικό είναι ατελείωτο, αμέτρητες ώρες βίντεο είτε δικής του «παραγωγής» είτε κατεβασμένο ή αγορασμένο από το διαδίκτυο, ενώ και οι φωτογραφίες είναι άπειρες, για την ακρίβεια πρόκειται για εκατομμύρια φωτογραφιών.
Εντύπωση προκάλεσαν επίσης δύο διαφορετικά ευρήματα: το πρώτο είναι μία αμερικανική σειρά περιοδικών με παιδική πορνογραφία, που δεν έχει εντοπιστεί ποτέ ξανά παρόμοιά της και φαίνεται να είναι σπάνια, ενώ το δεύτερο είναι τα αμέτρητα αποκόμματα εφημερίδων τα οποία αναφέρονται σε παιδεραστία και κακοποίηση, με τη «συλλογή» να έχει χρονολογική έναρξη από το 1980.
Εκείνο που προκάλεσε επίσης το ενδιαφέρον ήταν ότι τα εν λόγω αποκόμματα εφημερίδων δεν αναφέρονταν στις ποινές που είχαν επιβληθεί σε αντίστοιχους δράστες, γεγονός που συνηθίζουν όσοι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις προκειμένου να γνωρίζουν το μέγεθος των ποινών,αλλά είχαν αναφορές στις κτηνωδίες που είχαν υποστεί άλλα ανυπεράσπιστα παιδιά. Όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, τα κρατούσε γιατί ήθελε να «παίρνει ιδέες» και να κάνει αναπαράσταση των αποτρόπαιων πράξεων.
Μάλιστα σε ένα από τα πρόσφατα βίντεο που ο ίδιος είχε «σκηνοθετήσει» και κινηματογραφήσει, εξανάγκασε δύο αδέλφια, περίπου 12 ετών, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, ενώ συμμετείχε και ο ίδιος στις αρρωστημένες πράξεις.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του στα βίντεο που ο ίδιος μαγνητοσκοπούσε ήταν κάθε φορά σχεδόν βέβαιη, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στο αν αυτό το υλικό το πουλούσε σε πορνογραφικά site ή άλλες εταιρείες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, καθώς στους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές εντοπίστηκε λογισμικό που συνδέεται με τέτοιου είδους δραστηριότητα.
Η κυνικότητα του και η αδιαφορία των περίοικων
Δύο συμπεριφορές που καταγράφονται στη συγκεκριμένη υπόθεση προκαλούν τα μεγάλα ερωτηματικά και κυρίως τον προβληματισμό.
Καταρχήν η κυνικότητα του δράστη και η έλλειψη συναίσθησης και συναισθήματος για τα όσα έπραττε τόσα χρόνια σε αθώες, αγνές, ανυπεράσπιστες ψυχές. Ήταν ψύχραιμος έως και πολύ συνειδητοποιημένος για τα όσα έπραξε, σαν να έκανε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Πώς, λοιπόν, ο κοινωνικός του περίγυρος δεν αναγνώρισε ούτε ένα σημάδι αυτής της… συνήθειάς του;
Εκείνο όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η αδιαφορία των περίοικων, οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρατήρησαν την πολύ τακτική επίσκεψη παιδιών στο σπίτι του άτεκνου χήρου γείτονά τους σε μια μικρή γειτονιά.
Αυτή η αδιαφορία είναι πιο τραγική από τις ίδιες τις πράξεις του δράστη, γιατί ο 63χρονος μπορούσε να ασελγεί με την ανοχή της κοινωνίας, γιατί και η αδιαφορία είναι ανοχή. Και όποιος έχει έστω και ψήγματα ανθρωπισμού μεταφράζει την ανοχή σε συνενοχή.
Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει «εξελιχθεί», οι αστυνομικοί είναι νέοι, μορφωμένοι, καλλιεργημένοι άνθρωποι, με ανθρωποκεντρική προσέγγιση και διάθεση ειλικρινή να βοηθήσουν.
Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι σε κάθε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388457) εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
Οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι και διερευνούν κάθε καταγγελία, όσο απλή και αν φαίνεται…
Τα στοιχεία του δράστη
Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 63χρονου Αγγελούδη Αλέξανδρου δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εντοπιστούν και να βρουν δικαίωση και άλλα θύματά του.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη και πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων με παθόντες ανήλικους από 12 έως 15 ετών με σκοπό την επιδίωξη οικονομικού οφέλους από αυτές, αποπλάνηση παιδιών με παθόντα ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής που συμπλήρωσε τα 12, όχι όμως τα 15 έτη, και με ανήλικους που συμπλήρωσαν τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Από το φύλλο της THESSNEWS #98 (24/03/2018-25/03/2018)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου