Είναι σαφές ότι όταν ένα Νομοσχέδιο μπαίνει σε διαβούλευση θα υπάρχουν προτάσεις, παρατηρήσεις ,διαφωνίες, συγκλίσεις και στο τέλος συνθέσεις
Πολύ φοβούμαστε όμως ότι η εμπλοκή του ονόματος του Κλεισθένη, όπως έτσι βάφτισαν το Νομοσχέδιο , δεν μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς το περιεχόμενό στα άρθρα του Νομοσχεδίου να μην είναι επηρεασμένο από τη βαρύτητα ενός τέτοιου ονόματος, αλλά σε αντιδιαστολή να εμπεριέχει άρθρα όπως το 69.
Στο άρθρο 69 λοιπόν λέει σαφώς ότι:
Άρθρο 69
Εκλογή νέου δημάρχου – Αντικατάσταση άρθρου 60 του ν. 3852/2010
Το άρθρο 60 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«Εκλογή νέου δημάρχου
Αν η θέση του δημάρχου μείνει κενή για οποιονδήποτε λόγο, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15)
ημερών αφότου κενώθηκε η θέση, το δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του και εκλέγει με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, ένα από τα μέλη του, ως δήμαρχο. Η πρόσκληση επιδίδεται με οποιοδήποτε δημόσιο όργανο ή όργανο του δήμου, ακόμη και την παραμονή της συνεδριάσεως.
Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ο συνδυασμός του Δημάρχου οποίος ή απεβίωσε ή παραιτήθηκε δε θα εκλέξει τον νέο Δήμαρχο , αλλά θα εκλεγεί ένα οποιοδήποτε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.Έτσι όμως αγνοείται η βούληση του 50 + 1 % του λαού που ψήφισε την παράταξη του Δημάρχου και φυσικά το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τον δεύτερο συνδυασμό του οποίου ο υποψήφιος θα χάσει.
Θα μπορεί με αυτόν τον τρόπο ο Δημοτικός Σύμβουλος ενός συνδυασμού ο οποίος προέρχεται από παράταξη η οποία στον πρώτο γύρο πήρε την Τρίτη ή την Τέταρτη θέση να εκλέγεται Δήμαρχος.Αυτό όμως στην ουσία αλλοιώνει σε μεγαλύτερο βαθμό τη συντριπτική πλειοψηφία της Βούλησης του λαού ενός Δήμου.
Ζητήσαμε το σχόλιο από έναν Αυτοδιοικητικό ο οποίος έχει ταυτίσει την πορεία του με την Αυτοδιοίκηση.
Η απάντησή του λοιπόν είναι,την οποία θα υιοθετήσουμε και εμείς.: ΕΛΕΟΣ. και συνέχισε λέγοντάς μας.
Δε θα μιλήσουμε πάλι για Νομοσχέδιο Κλεισθένη παρά για αυτό του κυρίου Σκουρλέτη. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την προσφορά του Κλεισθένη στην εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.
Άρα λοιπόν οδεύουμε στο Κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ με την ένταση να κορυφώνεται.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του airetos.gr έχουν κληθεί και οι 300 βουλευτές οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο του Σκουρλέτη. Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν και ποιοι θα ανταποκριθούν και αν θα μιλήσουν.
airetos