Tuesday, 30 April, 2024

Χαλάζι έπληξε 28.000 στρέμματα στην Ισπανία, με ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και σταφύλια

Ένα ακόμη «χτύπημα» δέχτηκε η παραγωγή ροδακίνων και νεκταρινιών της Ισπανίας μετά τους παγετούς που επικράτησαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο

στην περιοχή της Murcia 28.000 στρέμματα ροδακινιών, νεκταρινιών, αλλά και βερίκοκων και σταφυλιών επλήγησαν από το χαλάζι που έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Απριλίου, όπως διαπίστωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων. Αναμένεται να δούμε σε τι ποσοστό θα μειώσουν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα την ισπανική παραγωγή.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του σύμβουλου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, κ. Miguel Angel del Amor, ο οποίος επισκέφτηκε την αμέσως επόμενη μέρα τις περιοχές που επλήγησαν, «οι παραγωγοί θα έχουν την υποστήριξη της κυβέρνησης».
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκτιμήσεις της ζημιάς, προκειμένου να μεταφερθούν τα δεδομένα στο Υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας και να ληφθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέτρα στήριξης των αγροτών».
Δεδομένου ότι οι καλλιέργειες ζημιώθηκαν και από μια επιπλέον χαλαζόπτωση το Μάρτιο, ο κ. Amor πρόσθεσε ότι «είναι πολύ ευπαθείς στο συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο, γεγονός που σημαίνει ότι οι παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου