Sunday, 22 September, 2024

Διαδηλωτές χτύπησαν αυτοκίνητα βουλευτών – Επεισόδια στο Σύνταγμα (vid)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.
Ομάδα 30 διαδηλωτών λίγη ώρα μετά τις 22.00 επιτέθηκε σε οχήματα βουλευτών που αποχωρούσαν από την κεντρική πύλη επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Αποκαλώντας τους «προδότες», φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν με ρόπαλα τα οχήματά τους την ώρα που έφευγαν.


Νωρίτερα, μέρος αυτών των διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στη Βουλή από την κεντρική είσοδο στη Β. Σοφίας.
Τους περισσότερους (6 με 7 άτομα) τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί στο φυλάκιο εισόδου, αλλά τουλάχιστον ένα άτομο έφθασε μέχρι το προαύλιο στο πίσω μέρος της Βουλής, από την είσοδο των υπουργών. Φώναξε «Πουλήσατε τη Μακεδονία» και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Για προληπτικούς λόγους η φρουρά της Βουλής έκλεισε τις πύλες του κεντρικού κτιρίου. Γύρω στις 23.30 παρέμεναν ακόμα περίπου 200 διαδηλωτές.

Δύο ώρες νωρίτερα είχε προηγηθεί μία απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών, κατά την οποία τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο και προκλήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα – λόγω των χημικών – σε δεκάδες άλλα, ακόμη και σε μικρά παιδιά που είχαν μαζί οι γονείς!


Προσαγωγή του ατόμου που προσπάθησε να μπει στη Βουλή
Με χημικά, γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο Σύνταγμα προσπάθησαν να διαλύσουν πάνω από τρεις φορές κατά τη διάρκεια του απογεύματος το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενο για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.
Λίγο μετά τις εννέα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η επίθεση σημειώθηκε όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να μπει στη βουλή, την ώρα που διεξαγόταν η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους γύρω δρόμους, με βόμβες μολότοφ να πέφτουν στην Αμαλίας λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ.
πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου