Sunday, 22 September, 2024

Συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ στις Πρέσπες εν μέσω αντιδράσεων – Τι λέει τώρα ο Τσίπρας

Οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ είναι αυτοί που θα υπογράψουν, ενώ θα παρίστανται και οι δύο πρωθυπουργοί, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ έχει προγραμματιστεί και συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας.
Πρώτος έφτασε στην εξέδρα που θα γίνει η τελετή ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Μάλιστα, κάποιοι τραγούδησαν το «Happy birthday» στην ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, γιατί είχαν τα γενέθλιά τους χθες και σήμερα αντίστοιχα!
Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον χώρο ο Αλέξης Τσίπρας, χειροκροτούμενος και πήγε στην μαρίνα και υποδέχθηκε τον Ζόραν Ζάεφ, που έφτασε με σκάφος μέσω της λίμνης, με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ.
Αμέσως μετά μετέβησαν πεζή, σε απόσταση λίγων μέτρων, στην εξέδρα που έχει στηθεί, με τέντα. Εκεί ξεκινά τώρα η ειδική τελετή της υπογραφής της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και από τον Μάθιου Νίμιτς, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ.

Τι λέει ο Τσίπρας τώρα

Αξιότιμε κύριε Ζάεφ,… κλπ, ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στους καλεσμένους, βρισκόμαστε εδώ, στο τριεθνές σημείο … βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το δικό μας βάρος της ευθύνης. Βρισκόμαστε εδώ, κάνουμε ένα ιστορικό βήμα, να ανοίξουμε το δρόμο της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της συνανάπτυξης, για όλα τα Βαλκάνια, για όλη την Ευρώπη. Η σημερινή μας υπογραφή βάζει τα θεμέλια για όλα αυτά, λέει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου