Sunday, 22 September, 2024

Αρκουδοπούρναρα… στον δήμο Πέλλας! Τα φιλιά θα ‘ρθουν τα Χριστούγεννα!  

Με τα χορτάρια και τα… πουρνάρια να κατατρώνε πλατείες, παιδικές χαρές, νησίδες και πλαϊνά οδών, η δημοτική αρχή “είδε” την αναγκαιότητα προμήθειας… όχι πουρναριών, αλλά… αρκουδοπούρναρων!

Συγκεκριμένα, στη «Διαύγεια» αναρτήθηκε άλλη μία απευθείας ανάθεση, για: «Την αναγκαιότητα προμήθειας φυτών και δενδρυλλίων για ανάγκες Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Πέλλας (για φύτευση σε αύλειο χώρο σχολικών εγκαταστάσεων: 1ου Δημ.Σχολείου, 5ου Δημ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου Καρυώτισσας και σε χώρους πρασίνου Δημαρχείου και Φιλιππείου Γιαννιτσών)…».

Το αρκουδοπούρναρο είναι κάτι παρόμοιο με το ξένο γκι, που στολίζουμε τα Χριστούγεννα, μαζί τα έλατα, έχει  θαμνώδη μορφή και φύεται σε μεγάλο υψόμετρο μέσα σε δάση! Τώρα αν πιάσουν και κρατήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα στον κάμπο, να ξέρουμε να πάμε φιληθούμε κάτω από ένα, για το καλό! 280 ευρώ συν ΦΠΑ το ένα έχει άλλωστε!

Όπως αναφέρεται σχετικά: Η συγκεκριμένη υπό διενέργεια δαπάνη έχει αναληφθεί νόμιμα με την Απόφαση ανάληψης υποχρέωσης ποσού 2.711,44 € σε βάρος του Κ.Α.35.6692 «Προμήθεια σπόρων, φυτών, δενδρυλλίων και έτοιμου χλοοτάπητα» του προϋπολογισμού οικονομικής χρήσης 2018 του Δήμου Πέλλας.

Και συν μία απευθείας ανάθεση για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Πέλλας στους αστικούς χώρους της ΔΚ Γιαννιτσών, με ένταλμα πληρωμής από τις 12.07.2018, ποσού 2.819,34 ευρώ.

Ελπίζουμε να αξίζουν τα λεφτά τους τουλάχιστον και να μην… ξεραθούν, όπως αυτά στην οδό Εγνατίας (έζησαν δυο τρία φοινικοειδή) ή τα λουλουδάκια στη νησίδα της 20ης Οκτωβρίου, που κατέληξαν σε ξερόχορτο και πήγαν τζάμπα άλλα τόσα χρήματα, προ μηνών.

Προτιμότερο βέβαια να δινόταν για το κούρεμα των χόρτων και για δέντρα μέσα στην πόλη, όπου ο ίδιος ο δήμαρχος χαρακτήρισε τα Γιαννιτσά, στη σύσκεψη διαβούλευσης για το Ανοιχτό Κέντρο εμπορίου, ως τσιμεντούπολη και δήλωσε ότι η θερμοκρασία λόγω έλλειψης πρασίνου έχει αυξηθεί κατά 5°C. Κανείς δε λέει όχι σε μια όμορφη πόλη, γεμάτη φυτά και άνθη! Να προτιμηθούν όμως αυτά που δεν αλλάζονται ανά τρίμηνο γιατί είναι εποχιακά ή γιατί κανείς δεν τα ποτίζει και ξεραίνονται…

Επίσης, υπάρχει και αυτό… δείτε εδώ 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου