Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που φτιάχνεται γρήγορα και χωρίς κόπο, ιδανικό για καλεσμένους της τελευταίας στιγμής.
Υλικά
1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια (Ή αν επιθυμείτε το κλασικό που θα χτυπήσετε στην κατσαρόλα με το γάλα και ζάχαρη)
1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Σοκολάτα
700 ml (3½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
200 γρ. σαβαγιάρ
25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες
Διαδικασία
Παρασκευάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Βανίλια και το Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
Τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ στον πάτο μιας ειδικής φόρμας για τούρτες με σούστα (Νο18-20) ή σε μια στενόμακρη φόρμα και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ.
Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ εκτός από 3-4 κομμάτια. Τα ραντίζετε με λίγο γάλα και προσθέτετε την κρέμα βανίλια. Τελειώνετε το γλύκισμα με τριμμένα σαβαγιάρ.
Ζεσταίνετε 1 κουταλάκι της σούπας μαργαρίνη και 50 ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος.
Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει το γλάσο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε!
Δίχρωμο γλύκισμα με γλάσο
Μοιραστείτε με τους φίλους σας