Sunday, 22 September, 2024

Γυναίκα πέθανε στα χιόνια – Βαρυχειμωνιά σε όλη τη χώρα

Λίγες ώρες μετά την έλευση του νέου χρόνου μία γυναίκα πέθανε στα χιόνια έξω από το Καρπενήσι. Πενήντα άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε ξενοδοχείο στη Φθιώτιδα

ενώ στη Αττική δέντρα ξεριζώθηκαν και περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.
Λίγες ώρες μετά την έλευση του νέου χρόνου, μία γυναίκα ηλικίας 55 ετών που γύριζε μαζί με την παρέα της στο κατάλυμα που διέμενε, πέθανε στα χιόνια. Το αυτοκίνητο της στο οποίο επέβαινε μαζί με φίλους της, εγκλωβίστηκε στα χιόνια. Ολοι μαζί αποφάσισαν να αφήσουν το αυτοκίνητο και να φθάσουν στα δωμάτια που διέμεναν με τα πόδια. Σύμφωνα με το Lamiareport, μετά από μερικά λεπτά πορείας μέσα στο χιόνι η μια γυναίκα της παρέας σωριάστηκε μέσα στα χιόνια.
Αμέσως κλήθηκαν σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική και αστυνομία που έσπευσαν στον τόπο, χωρίς όμως να μπορέσουν να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα η οποία όταν διακομίστηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρπενησίου, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Όπως όλα δείχνουν η 55χρονη αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, που πιθανότατα δεν γνώριζε και όταν εκτέθηκε στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες την πρόδωσε η καρδιά της. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπήρχε περίπου 30 πόντους χιόνι και η θερμοκρασία ήταν ήταν αρκετά κάτω από το μηδέν.
Επιχείρηση απεγκλωβισμού
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού πενήντα περίπου ατόμων που παγιδεύτηκαν εντός ξενοδοχείου λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο Γαρδίκι.
Το χιόνι το οποίο έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους είναι αδύνατο να διασπαστεί ως αυτή την ώρα και σύμφωνα με τον υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας Θανάση Καρακάντζα έχει επιστρατευθεί ειδικό μηχάνημα το οποίο έχει στην διάθεση της η πολιτική προστασία από τις Άλπεις.
Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να μπορέσουν οι 50 περίπου εκδρομείς που βρίσκονται στο χωριό -και διαμένουν στο ξενοδοχείο – να επιστρέψουν στους προορισμούς τους. Αν δεν μπορέσει και το ειδικό μηχάνημα να απομακρύνει το χιόνι ,που είναι αρκετά βαρύ ,και να ανοίξει τον δρόμο θα επιστρατευθεί μπουλντόζα.
Στο μεταξύ πολλά χωριά της Οίτης αλλά και της Δυτικής Φθιώτιδας, όπως Κυριακοχώρι,Πάππα, Δάφνη κ.α έχουν αποκλειστεί από τον χιονιά.
τα νέα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου