Wednesday, 25 December, 2024

Την Παρασκευή στις 14:30 η ψηφοφορία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Με διαδικασία fast track έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το χρονοδιάγραμμα από την υπογραφή της Συμφωνίας στο σόου που έστησε η κυβέρνηση στις Πρέσπες, μέχρι και χθες που ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή, δείχνει την απίστευτη «πρεμούρα» να τελειώνουν ενταφιάζοντας με απροκάλυπτο τρόπο ένα τεράστιας σημασίας εθνικό θέμα, με συνέπειες που θα τις βρούμε δυστυχώς μπροστά μας.
Στις 17 Ιουνίου Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ υπέγραψαν τη Συμφωνία. Στη συνέχεια οι γείτονες προχώρησαν στο αμφιλεγόμενο δημοψήφισμά τους στις 30 Σεπτεμβρίου, δημοψήφισμα που σημαδεύτηκε από φοβερές καταγγελίες για συναλλαγές πάνω και κάτω από το τραπέζι.
Με την ανατολή του καινούργιου χρόνου, ο Σκοπιανοί στις 11 Ιανουαρίου ολοκλήρωσαν τη διαδικασία για τη Συνταγματική τους αναθεώρηση. Επί της ουσίας δηλαδή, οι Σκοπιανοί χρειάστηκαν έξι μήνες για να ολοκληρώσουν, έστω και με τις διαδικασίες που προείπαμε, την όλη διαδικασία.
Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένη στις 16 Ιανουαρίου έστειλαν στην Ελλάδα τη ρηματική διακοίνωση, με την οποία καλούσαν τη χώρα μας να ψηφίσει τη Συμφωνία για να θέσουν σε ισχύ αυτοί την αλλαγή του ονοματός τους. Παράλληλα η Ελλάδα έπρεπε να κυρώσει και το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ (ή Βόρειας Μακεδονίας) στο ΝΑΤΟ.
Κάπου εδώ άρχισε ο αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση-κουρελού των Αθηνών με μεθοδεύσεις πρωτογνωρες και τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Πρώτα έσπευσαν να φέρουν τη Συμφωνία στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, όπου με βάση την ψήφο εμπιστοσύνης που πήραν απο τους κάθε λογής περιφερόμενους πρόθυμους, θέλησαν να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Εκεί κατ’ αρχήν «διορίστηκε» ο βουλευτής Δανέλλης και στη συνέχεια υπό το βάρος της κατακραυγής προχώρησαν στο τρικ της κλήρωσης.
Στη συνέχεια και μπροστά στο επίμονο αίτημα της αντιπολίτευσης να προσκομίσει το αναθεωρημένο Σύνταγμα της γείτονος, ο κ. Κατρούγκαλος έφερε μια εκτύπωση του Συντάγματος της πΓΔΜ στα αγγλικά, ούτε καν μεταφρασμένο!
Όλα αυτά με τον λαό να διαδηλώνει έξω από τη Βουλή και την κυβέρνηση να επιστρατεύει μπαχαλάκηδες και ληγμένα δακρυγόνα για να διαλύσει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που αντικατόπτριζε τη βούληση που εκφράζει περίπου το 70% του ελληνικού λαού.
Ενός λαού που έβλεπε για δεύτερη φορά μετά το δημοψήφισμα του 2015, την κυβέρνηση να γυρίζει την πλάτη στη βούλησή του.
Ωστόσο, το πλέον σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών αλλά και από αυτήν στη Βουλή, αποκαλύπτεται πως οι Σκοπιανοί ουδόλως τροποποίησαν το Σύνταγμά τους. Αυτό που έκαναν ήταν να ψηφίσουν μεν την αλλαγή, αλλά να θέσουν ως προαπαιτούμενο για την υλοποίηση της, την ψήφιση της Συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή. Κάτι που δεν περιέχεται στη Συμφωνία των Πρεσπών…
Και βέβαια, την ώρα που η Ολομέλεια συζητά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ συναντάται με τον μεγαλοεπενδυτή Σόρος στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Με αφορμή αυτή τη συνάντηση ο Πάνος Καμμένος εξαπολύει τορπίλες στο twitter με δύο αναρτήσεις. Στην πρώτη αναφέρει «Την προηγούμενη φωτό την ζω, την επόμενη ελπίζω να μην τη δούμε ποτέ…Ελπίζω επίσης έστω και τις τελευταίες στιγμές να καταλάβουν όσοι δεν συμμετέχουν στο έγκλημα με ανταλλάγματα τί πραγματικά συμβαίνει, και σαν Έλληνες να αποφασίσουν και να μπλοκάρουν με την ψήφο το έγκλημα».
Στη δεύτερη σημείωνει «Φιλανθρωπικό έργο μέσω ΜΚΟ, μέσω «επιχειρηματικών συμφωνιών»,μέσω χρηματοδοτήσεων δήμων, ΜΜΕ, βοηθά να αλλάζουν συνειδήσεις.Όσοι μιλάμε απειλούμαστε με δίκες.. Τα χρήματα κάποτε τελειώνουν, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ»
Και βέβαια όλα αυτά δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχαν οι πρόθυμοι τύπου Κουντουρά, Παπακώστα κλπ, πρόθυμοι που ορκίζονταν στην Ελληνικότητα και τη μοναδικότητα της Μακεδονία και οι οποίοι έσπευσαν να πατήσουν όρκους και αρχές (που αποδείχθηκε πως δεν είχαν) και να βάλουν πλάτη στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, δηλώνοντας ταυτόχρονα περήφανοι για το κατόρθωμά τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου