Sunday, 22 September, 2024

Παρέλυσε το χέρι 17χρονης από εμβόλιο κατά του HPV

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, που ακόμη ταλαιπωρείται, έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 11 Ιανουαρίου
Αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, που όπως φαίνεται ήταν άγνωστη μέχρι τώρα, ήρθε 17χρονη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από το Αγρίνιο και η οικογένειά της.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο agriniopress.gr από την οικογένειά της, το κορίτσι έκανε τη δεύτερη δόση του –σωτήριου κατά τα άλλα- εμβολίου στις 11 Ιανουαρίου και μέχρι το βράδυ της ίδια μέρας, είχε προκληθεί παράλυση σε όλο της το αριστερό χέρι!
Η νεαρή και οι γονείς της, τρομοκρατημένοι απευθύνθηκαν σε γιατρό και στη συνέχεια η κοπέλα εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου της έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις επί τριημέρου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, από το ηλεκτρομυογράφημα φάνηκε πως η παράλυση δεν προκλήθηκε από τη βελόνα ή τον τρόπο που έγινε το εμβόλιο, αλλά από τα συστατικά του φαρμάκου.
Οι γονείς της μαθήτριας επικοινώνησαν με τον ΕΟΦ για να γνωστοποιήσουν την παρενέργεια και όπως ενημερώθηκαν, αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν. Παράλληλα ενημέρωσαν και την εταιρεία που εισάγει το φάρμακο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του agriniopress.gr, η κοπέλα έχει υποβληθεί σε σειρά μαγνητικών και άλλων εξετάσεων, ενώ έχει ξεκινήσει και φυσικοθεραπείες, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι πως η λειτουργία του χεριού θα επανέλθει στο 100%, αλλά χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν το πότε… Η κοπέλα λόγω της αιφνίδιας περιπέτειας της δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τα μαθήματά της στο σχολείο.
Οι γονείς σκέφτονται να κινηθούν νομικά κατά της παρασκευαστικής εταιρείας και κατά κάθε υπεύθυνου, αφού συμβουλευθούν δικηγόρο.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί ισχυρό αντικαρκινικό όπλο στην φαρέτρα των επιστημόνων και η σημαντικότητά του έχει γίνει αποδεκτή από το σύνολο σχεδόν της ιατρικής κοινότητας.
To καλό προφίλ ασφαλείας των εμβολίων έναντι του HPV και η υψηλή αποτελεσματικότητά τους, επιβεβαιώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στις εκθέσεις του οποίου προκρίνεται η συνέχιση και η ενδυνάμωση των εμβολιαστικών προγραμμάτων.
Αυτό βασίζεται στις 270 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί τα τελευταία 11 χρόνια, σύμφωνα με ιατρούς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου